Nova concentració per demanar l'alliberament de Marc Marginedas, segrestat a Síria

L'editor del llibre 'Periodismo en el campo de batalla' ha destacat l'enorme generositat del reporter

Concentració per Marc Marginedas a El Periódico / periodico

Concentració per Marc Marginedas a El Periódico
Concentració per Marc Marginedas a les portes d’El Periódico i Sport, aquesta tarda.

/

2
Es llegeix en minuts

Una setmana més, els companys d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA i de l''Sport', familiars, amics i altres col·legues de professió de Marc Marginedas, reporter segrestat a Síria des del 4 de setembre, s'han concentrat davant la redacció aquest dimecres per reclamar el seu alliberament.

Joaquim Palau, editor del llibre del Marc 'Periodismo en el campo de batalla', ha recordat el treball en comú durant l'elaboració del llibre i ha destacat la generositat del reporter. "El llibre del Marc té dues parts: la primera, en què va realitzar un gran treball de síntesi, i la segona, dedicada als agraïments. El Marc va voler recordar a tots els que 'ajuden a sentir-se ple".

Palau, de la Fundació RBA, ha afirmat que quan Marc torni "segur que voldrà escriure un altre llibre i segur que no hi cabran de nou els agraïments".

Testimoni d'una estudiant

En la concentració s'ha llegit un article publicat per una alumna de l'IES Miquel Tarradell, de Barcelona, que va ser publicat al 'Diari del Raval'. Jihane al-Hambali narra la conversa que el Marc va oferir al col·legi sobre el treball d'un reporter de guerra. "Jo crec que en la vida s'han de fer les coses que t'agraden i el Marc ens va transmetre que això és el que ell fa: donar la seva vida per una causa en què creu, informar i convertir-se en els nostres ulls en països en conflicte", va escriure Jihane. 

La jove afegeix: "Crec que el Marc tornaria a viatjar per investigar i explicar les injustícies, ja que amb cinc minuts parlant amb ell, t'adonaves que és la seva passió".

En l'acte també s'han recordat dos periodistes espanyols que segueixen segrestats a Síria: Javier Espinosa, corresponsal de guerra d''El Mundo', i Ricard Garcia Vilanova, fotògraf 'freelance'. També van ser segrestats a Síria el 16 de setembre, 12 dies després de la captura del Marc per part d'un grup d'insurgents.

 Marc Marginedas ha complert aquest dimecres 147 dies de segrest. #MarcTesperem és l'etiqueta de Twitter utilitzada per reclamar el seu alliberament a les xarxes socials. Companys de la delegació de Madrid i d''El Periódico deAragón' també han realitzat concentracions de suport a Marginedas. A la Facultat de Comunicació de la Universitat de Navarra també s'ha fet una concentració de suport.

Veterà corresponsal de guerra

Marginedas, un veterà corresponsal de guerra, havia entrat a Síria el diumenge 1 de setembre a través de Reyhanli (sud de Turquia). Des que va esclatar el conflicte civil al país el 2011, aquest era el seu tercer viatge a la zona. L'objectiu d'aquest nou desplaçament era informar sobre els preparatius per afrontar una intervenció militar internacional, que en aquells moments es considerava molt pròxima, i investigar l'atac amb armes químiques del 21 d'agost als afores de Damasc.

Notícies relacionades

El reporter va enviar la seva última crònica el dilluns 2 de setembre des de la localitat de Qasr Ibn Wardan, a prop de Hama, en què relatava la decepció a les files rebels al veure com s'allunyava la perspectiva d'un atac imminent nord-americà. "Obama parla, però no fa resa", era el titular de la crònica que recollia aquest sentiment i que va ser publicada en aquest diari l'endemà.

El dimecres havia d'enviar un reportatge sobre un poble pròxim que havia estat presumptament saquejat per l'Exèrcit sirià. Cap al migdia es va posar en contacte amb la redacció però ja no va arribar a enviar la seva informació al ser retingut abans. Ara, la redacció, la família i tots els seus amics esperem el seu ràpid alliberament.