Una webcam grava com s'omplen de manera fraudulenta urnes al Daguestan

Les imatges, difoses per internet, obliguen a anul·lar la votació del col·legi electoral

1
Es llegeix en minuts

La gravació per unawebcamde com s'omplien urnesamb vots en uncentre electoral al Daguestan(Caucas rus), imatges que han estat àmpliamentdifoses per internet, ha provocat unescàndol a Rússiai ha obligat laComissió Electoral Central a anul·lar el resultat dels comicis en aquest col·legi electoral.

Les imatges mostren diverses persones que, durant uns minuts, fiquendesenes de votsendues urnes i que no deixen de fer-ho fins i tot quan van a votar altres electors. "Hem visionat el vídeo. La càmera capta com s'omplen urnes al centre electoral 1.402 del Daguestan. També hem rebut queixes d'aquesta oficina. Li asseguro que el resultat d'aquest col·legi serà invalidat", ha declarat el vicepresident de laComissió Electoral Central,Léonid Ivlev, a l'agència Ria Novosti.

Notícies relacionades

Vladímir Putinva ordenar la instal·lació dewebcamsen tots elscentres electoralsdesprés de les manifestacions de l'oposició, que va protestar persuposats fraus en leseleccions legislativesdel desembre.

Elcap de campanyade Putin,Stanislav Govorujine, ha declarat que no es tracta forçosament d'un ompliment d'urnes. "Amb tota seguretat, els responsables ficaven així els vots d'una petitaurna mòbil,perquè s'ha de ser idiota per omplir les urnes davant de tothom", ha declarat Govorujine. "Però si el frau es confirma, discutirem els resultats en aquesta oficina", ha subratllat.