Educació

Granollers impulsa les cooperatives escolars amb la participació de 250 alumnes

  • Més de 70 escriptors en la trobada local i comarcal a Granollers

  • Etalentum obre noves oficines a Granollers i Mollet

Granollers impulsa les cooperatives escolars amb la participació de 250 alumnes

Ayuntamiento Granollers

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La nau Dents de Serra de Roca Umbert a Granollers (Vallès Oriental) va acollir aquest dimecres, 19 d’abril, la trobada de les cooperatives escolars que participen en la 12a edició del projecte «Cultura emprenedora a l’escola», que impulsa la Diputació de Barcelona.

Aquest curs, més de 250 alumnes de 5è i 6è de primària han creat un total de 10 cooperatives, per exemple Dodo Team, d’Educem; Granuxpres (6è A) i Aquatic Art (6è B), de l’escola Granullarius; MISU (6è A), de Joan Solans, i Els 27 Campions (5è A) i Dragon of Art (5è B), de l’escola Lleoner.

En la trobada, cada cooperativa va presentar els prototips dels productes que ha creat durant aquest curs i van intercanviar experiències. A més, amb la dinamització de l’alumnat del cicle formatiu de grau mitjà d’activitats comercials, van fer tallers relacionats amb la imatge corporativa i les tècniques de venda. I és que els dies 18 i 25 de maig, les cooperatives vendran els seus productes al mercat dels dijous.

Com a novetat aquest curs, l’escola Joan Solans ha constituït una cooperativa de serveis i està preparant una marxa solidària per al 19 de juny que també va presentar a la trobada. El dijous 18 de maig en una parada al mercat difondran la marxa i les inscripcions.

Treball dels valors de la cultura emprenedora a l’escola

Notícies relacionades

La finalitat del projecte és treballar el foment de la cultura emprenedora en el cicle superior de l’educació primària, per desenvolupar els seus valors, hàbits i capacitats clau: observació i exploració, iniciativa i creativitat, responsabilitat, presa de decisions i assumpció de risc, flexibilitat i perseverança, recerca i optimització de recursos com la informació i les tecnologies, cooperació i solidaritat, coneixement i respecte de l’entorn, i treball col·laboratiu i en equip.

El projecte aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un model de gestió democràtica i participativa, i reforça un vessant de responsabilitat social.