Eficiència energètica

Enllumenat més sostenible a Granollers per millorar-ne l’eficiència energètica

  • Segons el consistori, la mesura suposarà un estalvi en la despesa energètica i permetrà millorar el control de la intensitatde la il·luminació

Enllumenat més sostenible a Granollers per millorar-ne l’eficiència energètica
2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Granollers (Vallès Oriental) va aprovar, el 14 de març, el projecte de reconversió energètica de l’enllumenat del camp de futbol del carrer Girona i de l’edifici municipal de Sant Josep.

Es tracta d’un canvi del sistema d’il·luminació per un de més sostenible, un fet que suposarà un estalvi en la despesa energètica i permetrà millorar el control de la intensitat de les zones il·luminades, segons ha explicat el consistori.

Pla d’Estalvi i Eficiència Energètica

La mesura s’emmarca en el Pla d’Estalvi i Eficiència Energètica que l’ajuntament ha posat en marxa a fi d’accelerar la transició verda i establir accions encaminades a un nou model de gestió energètica per ser més eficients i sostenibles.

No obstant, també està previst substituir per led l’enllumenat d’altres equipaments municipals com els camps de futbol de Primer de maig, de Ponent i de Can Gili, el Pavelló de Bàsquet, les Pistes d’Atletisme o la seu de la policia local.

El pla, en xifres

Segons xifres del consistori, la mesura permetrà un estalvi anual energètic de prop de 100.000 KWh, cosa que suposa una reducció d’unes 16 tones de CO₂ a l’any –l’equivalent al que capturarien 96 arbres–, i un estalvi econòmic d’uns 25.000 euros anuals.

La reconversió energètica de l’enllumenat de les torres del camp de futbol del carrer Girona preveu reduir la potència total de 60 kW a 44 kW i obtenir un nivell d’il·luminació molt superior a l’actual, que passarà de 300 a 500 lux, tal com marca la normativa vigent d’enllumenat dels equipaments esportius.

D’aquesta manera, s’aconsegueix una millora substancial de la il·luminació alhora que se’n redueixen el consum i el costos energètics.

Així mateix, el nou enllumenat led permetrà adaptar la intensitat de la il·luminació a les necessitats, segons es tracti de partits oficials o d’entrenaments.

Quant a l’equipament de Sant Josep, el canvi a led permetrà reduir la potència instal·lada de 33,2 kW a 15,2 kW, un estalvi de més del 50%. A més, el nou enllumenat disposarà de més autonomia per zones, que permetrà encendre només l’enllumenat que sigui necessari.

Notícies relacionades

El preu de licitació del canvi de l’enllumenat a Sant Josep es fixa en uns 100.000 euros, mentre que la reconversió energètica de les lluminàries del camp de futbol té un preu de licitació entorn dels 180.000 euros.

Llegeix totes les notícies de Granollers a EL PERIÓDICO Granollers