Rosalía i Rauw Alejandro: de l’anell de compromís a la separació inesperada (en quatre mesos)

SONY MUSIC

3
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

Rosalía i Rauw Alejandro han passat de preparar el seu casament a trencar el compromís en qüestió de mesos. El cantant confirmava aquest dimecres la separació després de tres anys de relació a través d’un comunicat. I aquest dijous ha sigut la catalana qui demanava «respecte» i ha assegurat que no era un «moment fàcil». Tot i que els fans de la creadora de ‘Motomami’ han fet créixer els rumors d’una possible infidelitat de Rauw a Rosalía, els dos artistes han desmentit aquestes acusacions sense donar més detalls dels motius reals de la ruptura.

No obstant, els incondicionals de la cantant de Sant Esteve Sesrovires sí que han qüestionat l’escrit que el compositor va compartir en els seus perfils oficials de Twitter i Instagram. «Fa uns mesos enrere la Rosi i jo vam acabar el nostre compromís», va confirmar l’intèrpret de ‘Todo de ti’. Les xarxes socials es van omplir ràpidament de publicacions que posen en dubte que la relació acabés «fa uns mesos», ja que les seves últimes mostres públiques d’amor són recents.

Un EP i un anell

La parella va anunciar el seu compromís matrimonial el mes de març passat en el videoclip de ‘Beso’, senzill del seu primer EP conjunt, ‘RR. Rosalía apareixia al famós clip plorant amb una capsa vermella a les mans i un enorme anell de compromís. Durant la promoció del projecte, la parella va donar més detalls sobre aquests anys de relació i del seu esperat enllaç. Ells mateixos van explicar que l’artista li havia demanat matrimoni a la catalana «al terrat de la casa de l’àvia del Rauw», a Puerto Rico.

Després del llançament de les tres cançons que descrivien la seva relació, ‘Beso’, ‘Vampiros’ i ‘Promesa’, els cantants van continuar les seves respectives gires dels seus últims discos, ‘Motomami’, en el cas de Rosalía, i ‘Saturno’, en el cas de Rauw Alejandro. Malgrat les seves atapeïdes agendes, la compositora d’‘El mal querer’ es va colar en el concert del reguetoner a Puerto Rico i ell es va desplaçar fins al festival Coachella per cantar amb la seva nòvia.

Relació a distància

A partir d’aleshores, els artistes van haver de pilotar la relació a distància, però aprofitaven qualsevol ocasió per enviar-se missatges públicament a través de les xarxes socials. De fet, Rosalía va fer un vídeo el mes de maig passat que es va fer viral a través de TikTok en què imitava Rauw i ell li va respondre a principis de juny amb un clip jocós del mateix estil. Fa poc més d’un mes i mig, la catalana li va enviar un missatge al seu xicot des del seu concert al Primavera Sound de Barcelona. «Et trobo a faltar, tant de bo fossis aquí amb mi. T’estimo», va dir adreçant-se a la càmera abans de cantar ‘Beso’, un dels tres temes de l’EP conjunt.

Poc després, el 12 de juny, la compositora va anar a ‘El hormiguero’ per promocionar la seva última cançó, ‘Tuya’. Lluny de semblar que travessava un moment complicat en la relació amb Rauw, Rosalía va parlar sobre el seu compromís amb el porto-riqueny. «Sembla que hi haurà casament. De moment he d’acabar la gira. Ja tinc vestits guardats, me n’agradaria un de Vivienne Westwood, però serà íntim, en família», va assegurar la jove en aquell moment. Els seguidors de tots dos van donar per fet que, una vegada finalitzada la gira, la parella començaria amb els preparatius de l’enllaç.

Últimes setmanes

Notícies relacionades

Poc s’ha sabut de la relació des de llavors a banda dels ‘m’agrada’ i comentaris que s’intercanviaven a les xarxes socials i que van acabar fa unes setmanes. Ja llavors van començar els rumors d’una possible ruptura de la parella, que van augmentar després que Rosalía compartís unes imatges plorant a Instagram i es mostrés més emocionada durant les seves interpretacions de ‘Beso’ i ‘Hentai’ en els últims concerts.

Els comunicats de tots dos deixen entreveure que la relació ha acabat de manera amistosa. Mentre que la catalana ja ha acabat la gira mundial de ‘Motomami’ (el cap de setmana passat a París), el porto-riqueny continua immers en el ‘Saturno World Tour’. I, compte, passarà per Barcelona l’1 de setembre.

Temes:

Música Rosalía