‘FRONT ROW’ VIRTUAL

Així serà la segona edició digital de la passarel·la 080

  • Aquest dilluns comença el certamen català de moda que se celebrarà fins dijous, 29 d’abril

  • En aquesta nova edició, l’escenari és l’edifici de la Casa Milà-la Pedrera, una joia del modernisme d’Antoni Gaudí

  • El públic podrà seguir en directe la setmana de la moda catalana a través de la web de la 080

Així serà la segona edició digital de la passarel·la 080
3
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Des de fa unes setmanes, la Pedrera, també coneguda com a Casa Milà, s’ha convertit en un gran plató de moda, on els rius de turistes s’han substituït per un anar i venir de dissenyadors, models, estilistes, perruquers, càmeres, fotògrafs i fins i tot drons. 

I és que la joia modernista d’Antoni Gaudí és l’escenari de luxe on s’han gravat ‘fashion show films’ dels 22 dissenyadors i marques que desfilaran de forma virtual en la 27a edició del 080, que s’emetran en ‘streaming’ des d’aquest dilluns i fins dijous que ve, 29 d’abril.

La passarel·la de moda, impulsada per la Generalitat de Catalunya a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), torna a apostar per un format íntegrament digital, una decisió que respon a la situació derivada de la pandèmia de la Covid-19, així com a la vocació de la plataforma d’adaptar-se a la digitalització del sector de la moda.  

La directora de la 080, Marta Coca, ha explicat a EL PERIÓDICO que l’elecció de la Pedrera ha sigut «una qüestió d’oportunitat» perquè és un espai que, en condicions normals, seria ple de turistes. Coca considera que el fet que la passarel·la se celebri allà suposarà una oportunitat perquè Barcelona mostri la seva arquitectura al món. Però una vegada la situació es normalitzi i el turisme torni, l’organització no descarta que la setmana de la moda «torni al Recinte Modernista de Sant Pau».

D’altra banda, Coca ha remarcat que el propòsit és que «les filmacions siguin més reals, que tot resulti més cinematogràfic que l’anterior edició de setembre. Per això no veurem ni pantalles de leds ni les models una davant de l’altra. Aquesta vegada hem apostat per una cosa molt natural amb càmeres mòbils i drons». «Cada dissenyador ha escollit l’espai que més s’adapta a la seva col·lecció», tant a ubicacions exteriors com el pati i el terrat, com d’interiors com les golfes, la Sala Gaudí i un pis d’època. «El terrat i el pis d’època són els que han tingut més èxit», afirma, i afegeix: «Els ‘fashion film’ tindran una durada mitjana de 5 a 8 minuts, però depèn de cada dissenyador. No posem cap límit, però sempre dic que 20 ‘looks’ són suficients per mostrar l’essència de la col·lecció». 

 Finalment, la directiva assegura que «el format digital ha vingut per quedar-se» i que l’objectiu «és buscar una fórmula híbrida per poder integrar-lo amb la versió presencial», una vegada sigui possible la tornada al públic a les passarel·les. «La majoria de dissenyadors i marques estan més que satisfets amb el digital, però el nostre dubte és com podrem compaginar els dos formats en el futur perquè tinguin la mateixa força», diu.

A través de la web 080barcelonafashion.cat, el públic podrà disfrutar d’un ‘front row’ virtual per veure les noves propostes de moda, així com dels ‘Designers Talks’, peces audiovisuals en format entrevista en què el dissenyador presenta la seva col·lecció.

Notícies relacionades

Mentre que a la secció ‘Behind the scenes’, el públic accedirà a continguts de moda i a espais del 080 inèdits com el càsting dels models, el ‘backstage’ i el ‘making of’ de l’edició. També s’hi inclouen peces audiovisuals que mostren com es prepara una presentació de moda i fins i tot el que passa darrere de les càmeres. 

Desfilades virtuals Les emissions en ‘streaming’ s’iniciaran aquest dilluns a les 18.00 hores amb Avellaneda i prosseguiran amb les propostes de Menchén Tomàs (18.30 hores), Eñaut (19.00), The Label Edition (19.30), Antonio Marcial (20.00) i Álvaro Calafat (20.30). Dimarts s’iniciaran les emissions a les 18.00 hores amb Txell Miras i prosseguiran amb Y_Como (18.30), Paola Molet (19.00), Escorpión (19.30) i Paloma Wool (20.00), mentre que dimecres serà el torn d’Eiko Ai (18.00), Pablo Erroz (18.30), Lebor Gabala (19.00), LR3 (19.30), Lola Casademunt by Maite (20.00) i Custo Barcelona (20.30). Dijous iniciarà les desfilades Victor Von Schwarz (18.00), Otrura (18.30), Is Coming (19.00), Onrushw23fh (19.30) i Paraiso (20.00).