LA NOVA VIDA D'UNA ESTRELLA JUVENIL

Demi Lovato revela el calvari alimentari que patia a Disney

La cantant assegura que hi solia haver algú vigilant el que menjava les vigílies de les sessions de fotos perquè no aparegués «inflada»

zentauroepp43613093 files  in this file photo taken on may 20  2018 singer songw200709110922

zentauroepp43613093 files in this file photo taken on may 20 2018 singer songw200709110922 / LISA O CONNOR

4
Es llegeix en minuts

La cantant i actriu Demi Lovato va rebutjar tornar a treballar en televisió a l’adonar-se que el seu entorn va arribar a «normalitzar» els seus trastorns alimentaris quan era una estrella del canal infantil Disney Channel. «Vaig mirar al meu voltant i vaig tenir un moment en què vaig pensar: “Uau. Això està terriblement normalitzat”», recorda Lovato, de 27 anys, en una conversa amb la revista ‘Bustle’.

L’artista revela que en ocasions va ser sotmesa a controls de què avui renega. «Sovint hi havia gent vigilant-me la vigília d’una sessió de fotos per assegurar-se que no mengés i no estigués inflada l’endemà», assegura. Ara, afegeix, ni tan sols es prepara les sessions de fotos i no li importa admetre que de vegades esmorza en llocs de menjar ràpid. La clau d’aquesta nova actitud, assegura, és haver canviat d’agent. Va trencar amb Phil McIntyre el 2019 i ara treballa amb Scooter Braun, el mateix representant de Justin Bieber i Ariana Grande. «Ara el que vull és una carrera que no tingui res a veure amb el meu cos. Vull que se centri en la meva música, en les meves lletres i el meu missatge», afegeix. 

Síndria en comptes d’un pastís

L’actriu, que va portar a terme la seva primera etapa de rehabilitació, el 2010 després de barallar-se amb un dels seus ballarins, va decidir no tornar a treballar a l’emissora infantil –on rodava ‘Sonny with Chance’– per temor de tornar a viure aquelles experiències. «Quan vaig anar al tractament el 2010, vaig sortir amb l’opció de parlar sobre les meves lluites i la possibilitat d’ajudar les persones o mantenir la boca tancada i tornar a Disney Channel», va afirmar. 

L’estrella d’Albuquerque (Nou Mèxic, EUA), que va detallar que pel seu aniversari rebia «síndria amb crema batuda sense greix» en lloc d’un pastís d’aniversari, també va culpar els seus representants d’aquests problemes. Per la seva banda, mitjans especialitzats en la indústria audiovisual com ‘Variety’ i ‘The Wrap’ van assenyalar que cap representant de la companyia ha respost als comentaris de Lovato.

Sobre el seu passat com a estrella infantil, Lovato va confirmar a l’abril que no manté la seva amistat amb Selena Gómez ni els tres integrants dels Jonas Brothers, amb els quals va protagonitzar ‘Camp Rock’ (2008). «Quan un creix amb algú, sempre sentiràs amor per ells. Però ja no som amics», va respondre a ‘Harper’s Bazaar’.

Lovato (segona per la dreta), amb Alyson Stoner i els Jonas Brothers, en l’estrena europea de ‘Camp Rock’, el 2008. / ANGUS MUIR

Després de tancar la seva etapa a Disney, Lovato va haver de fer una aturada en la seva carrera per diverses recaigudes, en què va ingressar en una clínica de rehabilitació per un sobredosi el 2018, de la qual ja està recuperada i després de la qual ha tornat a la vida pública. De fet, a la gala dels Grammy d’aquest any va cantar per primera vegada la balada ‘Anyone’, escrita dies abans de la seva hospitalització. 

Les iniciatives polítiques

Demi Lovato també ha mantingut un perfil polític molt actiu els últims anys. Ara ha decidit portar el seu activisme un pas més enllà i aquest dimecres va anunciar que els fans que se sumin a les campanyes a favor del vot per a les eleccions presidencials del novembre als EUA i contra el racisme i la brutalitat policial podran aconseguir algunes de les seves pertinences.

«Els recents successos al nostre país m’han deixat destrossada i inspirada de la mateixa manera. No em quedaré callada, ni tranquil·la. Suma’t amb mi als esforços a favor de la justícia racial, l’ajuda a les víctimes de la Covid-19 i en els preparatius per votar, ja que necessitem més que mai un canvi», va dir Lovato en un vídeo al seu compte d’Instagram.

Per estimular els seus seguidors a recolzar aquestes causes, Lovato s’ha associat amb l’organització Propeller i subhastarà diversos articles personals i roba del seu armari. Aquests inclouen peces que ha utilitzat sobre l’escenari, fotografies privades i altres objectes i accessoris.

Les botes de Balenciaga

Actualment a Propeller hi ha 15 vestits, sabates i fotos de Lovato, que seran oferts entre els que hagin firmat les peticions. Els que donin i firmin més sol·licituds tindran més oportunitat d’accedir als elements de l’artista.

Destaquen unes botes morades al genoll de la marca Balenciaga que l’artista va utilitzar en el vídeo del tema ‘Sorry not sorry’ i una jaqueta negra de lluentons de Maje, que es va posar durant el Neon Lights Tour 2014.

Notícies relacionades

Per participar en la subhasta, els fans de l’artista, que s’autoanomenen ‘Lovatics’ o ‘Lováticos’ han d’anar a la pàgina de la iniciativa, on hauran de posar el seu nom en campanyes digitals com ‘Compromet-te a votar’ amb Demi, ‘Firma una petició que exigeix que cada nord-americà pugui votar durant la pandèmia del coronavirus’ o ‘Dona al Black Lives Matter Fund’.

«L’única manera de guanyar és actuant. Firmin peticions, donin, eduquin-se, aprenguin per educar els que els envolten. Amb més iniciatives fermes, més oportunitat tindràs de guanyar, així que comença ara», va indicar l’artista de 27 anys, que havia utilitzat la seva plataforma en activitats polítiques anteriorment, i fins i tot va ser una de les oradores de la Convenció Nacional Demòcrata del 2016 i va fer campanya a favor de Hillary Clinton. 

Temes:

Anorèxia