NOVA EXCENTRICITAT

Gwyneth Paltrow incita a esbrinar quin és el pes mínim per poder viure

La comunitat científica la titlla d'«irresponsable»

lmmarco50348361 los angeles  california   october 10  gwyneth paltrow attend191014125129

lmmarco50348361 los angeles california october 10 gwyneth paltrow attend191014125129 / Rachel Luna

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

No és la primera vegada, ni ens temem l’última, que l’actriu Gwyneth Paltrow, de 47 anys, s’atreveix a pontificar des de la seva plataforma d’estil de vida de Goop. La seva última sortida és recomanar als seus seguidors que intentin esbrinar quin és el «pes més lleuger amb què es pot viure». Una recomanació que ha indignat la comunitat científica. Professors de la Universitat de Cambridge han qualificat els seus consellsd’«irresponsables» i «poc saludables». Els especialistes creuen que envia un missatge perillós que glorifica la «primesa» i encoratja els trastorns alimentaris com l’anorèxia.

Notícies relacionades

L’article en qüestió, titulat «Mites de la dieta revitalitzant» i amb el lema «avalat per la ciència», presenta una entrevista amb una psicòloga nord-americana, la doctora Traci Mann, en què diu que les persones haurien de provar d’estar a l’extrem més baix del seu «rang establert», un terme confús però que podria referir-se a la «màxima primesa possible». 

L’estil de vida saludable va ser la base de Goop, l’empresa de l’actriu, un negoci que mou més de 3,7 bilions d’euros a l’any. Però en 10 anys, Goop ha estat al centre de moltes polèmiques. Les seves recomanacions i alguns dels objectes que comercialitza han sigut objecte de crítiques per part d’experts que han qüestionat la seva efectivitat. 

Temes:

Anorèxia