CRIDA A L'ORACIÓ A TWITTER

Sinéad O'Connor té nou nom i nova religió

L'artista irlandesa de l'himne dels 90 'Nothing Compares 2 U' ara es diu Shuhada i s'ha convertit a l'islam

sinead

sinead

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sinéad O'Connor es va convertir en ídol de masses als 90 pel seu sentit i lacrimogen Nothing Compares 2 U i per la seva gosadia de rapar-se el cap sense ser budista, militar o skin. Però el canvi de segle no li va provar i els últims anys l’artista dublinesa, de 51 anys, ha sigut notícia pels seus trastorns mentals, intents de suïcidi anunciats a Facebook, els divorcis exprés i per abominar els seus propis fills. Ara, acaba de comunicar a les xarxes socials que ha abraçat l’islam i que el seu nou nom és Shuhada (Shuhada Davitt, per ser exactes). Segons la renascuda Sinéad O'Connor, es tracta de la "conclusió natural de qualsevol viatge teològic intel·ligent".

La transformació de la cantant ha sigut de soca-rel, un viatge interior, però també un canvi de look radical. El seu perfil de Twitter l’encapçala una gran imatge d’uns versos de l’Alcorà (Surah 2 Al-Baqarah) i en lloc de la seva foto ha colat el logo de Nike "Wear a hijab / Just do it". I des de la xarxa de l’ocellet també ha pujat un vídeo cantant l’adhan, la crida a l’oració dels musulmans. 

Aquest mateix dijous, l’imam irlandès Shaykh, Umar al-Qadri, va publicar un vídeo de la cantant declarant la seva fe islàmica.

Shuhada està encantada amb la seva nova família: "Moltes gràcies a tots els meus germans i germanes musulmans que han sigut tan amables de rebre’m".

La religió, una vella obsessió

Notícies relacionades

No és la primera vegada que la cantautora irlandesa de Faith and courage Theology canvia de nom i de religió, obsessió màxima de la seva vida i carrera. L’any passat ja va anunciar que legalment s’havia rebatejat com a Magda Davitt. I ja des que es va donar a conèixer, vam saber dels seus cismes amb l’Església catòlica. El 1992, va deixar l’audiència estupefacta a l’estripar en directe la foto del papa Joan Pau II en el programa la tele nord-americana Saturday Night Live (ho va fer en protesta contra els abusos a nens de l’Església). I a finals d’aquella dècada, un bisbe dissident la va ordenar sacerdotessa. Després d’allò, ja va anunciar que preferia ser anomenada mare Bernadette Mary. L’Església no va reconèixer mai aquella cerimònia, i ella no ho va superar mai.

Una dècada després, Sinéad O'Connor va tornar a canviar d’opinió i, després d’actuar el 2005 al Madison Square Garden, va anunciar que treballava en un nou àlbum d’influències reggae, Throw Down Your Arms. Poc després va fer saber a la parròquia de fans que ella havia trobat consol en la fe rastafari, la religió "que va salvar la seva vida".