als 73 anys

Mor Anita Pallenberg, icona dels 70 i musa dels Rolling Stones

L'actriu i model italoalemanya va ser nòvia de Brian Jones i Keith Richards

 

  / ARXIU

2
Es llegeix en minuts

L'actriu model italoalemanya durant els anys 60 i 70 Anita Pallenberg, que va ser companya sentimental de Brian Jones i de Keith Richards, integrants del grup britànic Rolling Stones, ha mort als 73 anys. La defunció ha sigut confirmada per l'actriu Stella Schnabel, filla de l'artista i el director de cine nord-americà Julian Schnabel, al seu perfil d'Instagram.

Schnabel no va comunicar la data de la mort ni el lloc, tot i que la que va ser musa dels Rolling Stones juntament amb Marianne Faithfull vivia des de fa anys al Regne Unit, on es trobaven els dos fills (un altre va morir de petit) que va tenir amb Richards i els seus nets. "No he trobat mai una dona com tu, Anita. (...) Tots cantem per tu, com t'agradava. Sempre estaràs al meu cor", és el missatge de Stella Schnabel a Instagram que acompanya una foto en què es veu totes dues navegant.

Nascuda a Roma el 1944, Anita era filla d'un agent de turisme italià, Arnoldo Pallenberg, i d'una alemanya Paula Wiederhold, i va ser coneguda per les seves històries sentimentals com la que va mantenir amb l'artista italià Mario Schifano. Es va mudar a Alemanya per començar la seva carrera com a model i allà va conèixer els membres dels Rolling Stones al colar-se al camerino després d'un concert.

Va mantenir una relació sentimental amb Brian Jones i després en va començar una altra amb Keith Richards el 1967, amb qui va tenir tres fills. Es va convertir en una icona de moda a l'acompanyar per tot el món els Rolling Stones amb Marianne Evelyn Faithfull, llavors companya sentimental del cantant del grup, Mick Jagger. Els relats d'aquells anys parlen de grans consums de droga i alcohol, dels quals es va haver de desintoxicar després de deixar a Richards per ocupar-se dels seus fills.

Es va escriure que també va mantenir una breu relació amb Jagger durant el rodatge de la pel·lícula 'Performance' i també va participar com a actriu en les pel·lícules 'Barbarella' (1967), 'Dillinger è morto' (1968) dirigida per Marco Ferreri.

Notícies relacionades

A Londres es va convertir en dissenyadora de moda i va treballar amb Vivienne Westwood, com va explicar en una entrevista concedida al diari italià 'La Stampa' el setembre del 2016.

En aquesta entrevista reconeixia que vivia sola des de feia 20 anys, que no feia vida social i que mantenia només un parell de bons amics dels anys 60. Confessava que no tenia por de la mort i que se sorprenia d'haver pogut arribar als 70. "Jo em pensava que no arribaria ni als 40", assegurava.