LLUITA PER LA IGUALTAT

Meryl Streep crea un taller d'escriptura per a dones guionistes i cineastes

L'actriu lluita perquè les seves col·legues tinguin les mateixes oportunitats que els homes

 

  / REUTERS / LUKE MACGREGOR

1
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA / BARCELONA

A punt d'estrenar ‘Florence’, un ‘biopic’ sobre l'excèntrica soprano nord-americana Florence Foster Jenkins, Meryl Streep, l'actriu més respectada de Hollywood, continua, als seus 67 anys, batallant per la igualtat sexual en una indústria, la cinematogràfica, dirigida per homes.

Per intentar evitar que els actors "segueixin cobrant molt més que les actrius", la veterana estrella, que fa 38 anys que està casada amb l'escultor Don Gummer i és mare de quatre fills, ha decidit muntar el que ha batejat com a Writers Lab (laboratori d'escriptores), un taller en què 12 dones que aspiren a convertir-se en guionistes o cineastes puguin rebre classes sense importar si disposen o no de recursos econòmics. S'hi han presentat 3.500 sol·licituds.

AMB MÉS DE 40 ANYS

El taller d'escriptura es farà al Centre de Dones Wiawka a Nova York i durarà tres dies, del 18 al 20 de setembre. Meryl Streep compta amb la col·laboració del New York Women in Film and Television i IRIS, un grup de dones que també treballava en la indústria del cel·luloide. I només s'ha posat una condició: que les 12 alumnes tinguin més de 40 anys, ja que la protagonista de 'La Dama de Ferro' té molt en compte l'evidència que a partir d'aquesta edat les dones troben més traves per treballar en el cine i en altres àmbits.

SUPORT A HILLARY

Notícies relacionades

Considerada com la millor intèrpret viva de la història del cine, amb tres Oscars i vuit Globus d'Or a casa, Meryl Streep també és un pilar en la carrera de Hillary Clinton cap a la presidència.

Ella va ser l'estrella en l'inici de la convenció demòcrata, on va pronunciar un emotiu discurs sobre el poder de les dones, va defensar la figura de Hillary com a "objecte de crítiques durant 40 anys" i es va preguntar d'on treia "el seu coratge i la seva gràcia". "Ella serà la primera i no serà l'única", va sentenciar llavors.