DECLARACIONS JUDICIALS

Imanol Arias admet el seu error amb Hisenda i es compromet a tornar "fins a l'últim euro"

Explica al jutge Moreno que està "angoixat" perquè es pensi que va voler defraudar al fisc 2,1 milió d'euros

34502413 60

34502413 60 / J.M. Prats

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / MADRID

L'actor Imanol Arias ha reconegut davant el jutge Ismael Moreno que va cometre "un error" al confiar en el despatx Nummaria que dirigia Fernando Peña i s'ha compromès  a tornar a Hisenda "fins a l'últim cèntim d'euro" durant la seva declaració com a investigat que s'ha prolongat prop d'una hora, segons han informat fonts jurídiques.

L'actor ha explicat al togat que és un home "molt confiat" i que va deixar els seus assumptes fiscals en mans d'aquest despatx perquè "tenia molt bona fama", però que sempre els va demanar que totes les operacions que li portessin a terme fossin legals. Per això, va afirmar que "no va sospitar mai que hi hagués res d'irregular".

Així mateix, va reconèixer que se sentia "angoixat" perquè es pensi que ha volgut defraudar Hisenda, segons les mateixes fonts que van recordar que Arias és una persona compromesa amb moviments socials. L'actor va participar en la campanya per donar el 0,7% de la renda a fins socials el 2014.

ENTRAMAT

Notícies relacionades

El jutge l'ha cridat a declarar perquè la fiscalia l'acusa d'haver ocultat a l'erari públic 2,1 milió d'euros entre els anys 2010 i 2014 a través de l'estructura Leitmotif Proyects, que va muntar amb la seva germana, Ana Isabel,  i que va ser creada per Nummaria que va usar societats britàniques opaques a Londres. L'actor està sent investigat per cinc delictes fiscals.

La seva companya a la sèrie 'Cuéntame cómo pasó', Ana Duato, ja ha comparegut davant el jutge i va assegurar, com ha declarat avui el seu marit a la sèrie, que confiava en Peña perquè gestionés els seus ingressos perquè ella no té coneixements suficients per portar a terme les seves declaracions de la renda. També va assegurar que l'única ordre que va donar a Peña va ser que usés mecanismes legals. L'actriu va reconèixer que cobrava 50.000 euros per cada capítol de la sèrie.