una ficció en l'aire

TVE posposa la decisió sobre el futur de 'Cuéntame'

El Consell d'Administració no es pronuncia sobre la continuïtat de la sèrie

Evasors a ’Cuéntame...’ en l’últim capítol de la temporada. / TVE

2
Es llegeix en minuts

El futur de 'Cuéntame cómo pasó' segueix en l'aire. Després d'anunciar-se que avui seria el dia decisiu per saber alguna cosa sobre la continuïtat de la sèrie després de la vinculació dels seus dos protagonistes, Imanol Arias i Ana Duato, amb els 'papers de Panamà'Imanol AriasAna Duato 'papers de Panamà', el Consell d'Administració de TVE reunit avui no s'ha pronunciat sobre el futur de la veterana ficció.

LÍDER D'AUDIÈNCIA

Just fa una setmana, 'Cuéntame' va dir adéu a la seva 17a temporada amb 3.503.000 teleespectadors d'audiència mitjana i un 'share' del 19,2%, xifres amb què iguala rècord en quota i aconsegueix el segon millor registre en espectadors d'aquest curs.

Alguns consellers de la corporació consideren que la renovació de la sèrie podria ser il·legal o tacar la imatge de la televisió estatal.

'MASTERCHEF' AMB FAMOSOS

El que sí que s'ha aprovat és la producció de sis especials del programa ‘Masterchef’, en què personatges famosos s'enfrontaran a les proves del 'talent show' de cuina.

També s'ha arribat a l'acord de produir vuit capítols de la comèdia familiar ‘Ifamily’ i 52 capítols de la comèdia de situació ‘La peluquería’ (títol provisional), una 'sitcom' de producció pròpia que es rodarà a Sant Cugat.

Així mateix, s'ha donat el vistiplau a la producció de 91 capítols d'‘Aquí la tierra’ i 13 episodis més de ‘Seguridad Vital’.

També s'ha aprovat l'adquisició dels drets d'emissió de dos llargmetratges d'animació: ‘Operación Concha’ ‘Salir del ropero’.

DEBATS ELECTORALS I NOMENAMENTS

Per unanimitat, el Consell d'Administració ha decidit sol·licitar als partits polítics que el debat o els debats que es puguin celebrar amb motiu de la pròxima cita electoral del 26-J tinguin lloc en el marc de la Corporació RTVE.

Un altre dels punts ha sigut el de cessaments i nomenaments, amb l'aprovació de la nova estructura de TVE, després de la incorporació d'Eladio Jareño com a directorEladio Jareño.

Així, Antonio Sevilla Ribas serà el nou director de Continguts, Canals i Producció de Programes.

Gemma Sánchez Pareja ha sigut nomenada nova directora d'Antena i Programació de Canals.

Carlos González Gálvez serà el nou director de RTVE a Catalunya.

Ana Arlegui, actual responsable del canal internacional de TVE, amplia les seves competències en una nova “direcció adjunta de Canals”, que inclou la seva responsabilitat anterior.

Notícies relacionades

Juan Manuel Hidalgo serà el nou director de La 2; María José Malía, directora de Teledeporte; Edith Martínez Odriozola, directora de l'àrea de Cultura i Societat; i Milagros Mayi, directora de l'Àrea d'Adquisicions.

ESTUDIS

En la reunió del Consell s'ha aprovat la construcció a Prado del Rey dels nous estudis 6 i 7, així com la demolició dels actuals estudis 10 i 11, afectats per amiant. Aquests últims estan clausurats des del 2011 com a conseqüència del risc que presenten per a la salut dels treballadors.