avui és el dia 'd' de 'retorn al futur 2'

Així és el 'futur' de McFly i Doc

Michael J. Fox i Christopher Lloyd segueixen vinculats al 'show business'

DOS ACTORS ENTREEL PASSATI EL FUTUR3Sobre aquestes línies, un retrobament    entre Christopher Lloyd (esquerra) i Michael J. Fox,     en la celebració     a Nova York pel     25è aniversari       de la pel·lícula, l’any 2010. A l’esquerra, els actors, en un fotograma de la segona entrega de ’Retorn al futur’ (1989).

DOS ACTORS ENTREEL PASSATI EL FUTUR3Sobre aquestes línies, un retrobament entre Christopher Lloyd (esquerra) i Michael J. Fox, en la celebració a Nova York pel 25è aniversari de la pel·lícula, l’any 2010. A l’esquerra, els actors, en un fotograma de la segona entrega de ’Retorn al futur’ (1989). / AP / PETER KRAMER

2
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO / BARCELONA

Avui és 21 d'octubre del 2015. Avui, Michael J. Fox (Marty McFly) i Christopher Lloyd (Doc Emmett Brown) van tornar al futur muntats en l'inoblidable DeLorean a través d'una autopista cap al cel. Ha arribat el moment que anunciava la segona part de Retorn al futur (1989). Ja se sap el que va encertar aquella pel·lícula respecte a la tecnologia actual i el que no, però, ¿què se n'ha fet dels dos protagonistes? J. Fox va ser catapultat a la fama. De Lloyd no se'n sap tant, perquè no es va acabar de convertir en una estrella de Hollywood. Tots dos apareixeran avui en un anunci del Toyota Mirai, propulsat per un motor elèctric amb una pila de combustible que usa hidrogen, una cosa impensable en la ment dels guionistes del film als anys 80.

Michael J. Fox ha sigut el més mediàtic de tots dos. En la primera època, després de Retorn al futur, perquè va seguir participant en produccions populars, com Stuart Little (1999- 2005), per les quals va aconseguir tres Emmy i un Globus d'Or, als quals va afegir un altre Emmy i dos Globus d'Or més per Spin City (1996-2000). En els últims anys, perquè es va fer públic que pateix Parkinson (el 1998 va explicar que la patia des de 1991), una malaltia que va voler fer pública i per la qual ha creat una fundació que ajuda a lluitar-hi en contra. L'actor, que té quatre fills amb Tracy Pollan, ha escrit tres llibres autobiogràfics i segueix intervenint en sèries i pel·lícules, ja sigui posant la seva veu o apareixent en pantalla: Stuart Little,Atlantis: The Lost Empire,Boston legal,The good wife,Scrubs...Entre setembre del 2013 i gener del 2014, va protagonitzar la sèrie The Michael J Fox Show, en què encarnava un presentador de notícies amb Parkinson.

QUATRE DONES I CAP FILL / Lloyd, en canvi, no és gaire amic de posar-se sota els focus perquè el pot la timidesa, un tret que els seus col·legues de professió coincideixen a assenyalar. Té 76 anys i per la seva vida han passat quatre dones però cap fill (un dels seus nebots també és actor: Sam Lloyd, que s'ha fet popular en la pell de Ted Buckland, l'advocat de la sèrie Scrubs).

Notícies relacionades

L'home tranquil que interpretava el científic guillat va sortir en les notícies el novembre del 2008 perquè la seva casa de Montecito (Califòrnia) va ser arrasada en un incendi. I va sortir perquè segueix sent un actor popular, com ho va demostrar l'any passat al Comic Con de Xile, on es va afartar de firmar autògrafs i fer-se fotos amb els fans. Això sí, el veterà actor ja no fa films taquillers, sinó independents (un dels últims projectes en què ha participat és el thriller 88, d'April Mullen), i una mica de teatre. «Miro de mantenir-me ocupat. No tinc cap pla de retirar-me», assegura l'actor, que també és recordat com el jutge Doom a ¿Quién engañó a Roger Rabbit? i com a Fester Addams a La família Addams. Una de les seves últimes aparicions en cintes d'èxit va ser a Piranya 3D (2010).

Christopher Lloyd s'ha mostrat diverses vegades encantat amb la idea de tornar a rodar una nova entrega de la saga amb el mateix equip que va triomfar en la trilogia («¡sens dubte!», proclama quan li comenten la possibilitat), amb J. Fox inclòs malgrat els seus problemes de salut: «És que no em puc imaginar fer-ne una altra seqüela sense ell. Voldria Robert Zemeckis dirigint, Bob Gale escrivint i els altres principals involucrats... ¡I per descomptat, hi hauria d'haver el DeLorean!».

Temes:

Cine