Als 88 ANYS, A MASSACHUSETTS

Mor Eunice Kennedy, germana del president John F. Kennedy

Va dedicar la seva vida a millorar la situació dels discapacitats mentals i va fundar els Special Olympics

Eunice Kennedy.

Eunice Kennedy.

1
Es llegeix en minuts
EFE
WASHINGTON

Eunice Kennedy Shriver, germana d'un president i de dos senadors dels Estats Units i fundadora dels Special Olympics, ha mort aquest matí als 88 anys a Massachusetts, ha informat la família. Kennedy Shriver ha mort a l'hospital de Cape Cod, a Hyannis, després de tenir una sèrie d'infarts.

Eunice, membre de la dinastia dels Kennedy, ha dedicat la seva vida a millorar la situació dels discapacitats mentals i, el 1968, va fundar els Special Olympics perquè aquests poguessin mostrar les seves habilitats. "El seu treball va transformar les vides de centenars de milions de persones a tot el món, que són, al seu torn, el llegat viu d'Eunice", segons una declaració emesa per la família.

Nascuda el 10 de juliol de 1921, Eunice era la cinquena entre els nou fills de Joseph Kennedy i la seva dona, Rose. La difunta s'havia casat amb Sargent Shriver, la llarga carrera del qual de servei públic va incloure l'establiment del Cos de Pau durant la presidència de John Kennedy.

Sogra de Schwarzenegger

La filla d'Eunice, Maria Shriver, és la dona del governador de Califòrnia, l'exactor Arnold Schwarzenegger.

Notícies relacionades

Tot i que Eunice no va ocupar mai cap càrrec polític electiu sí que va concórrer moltes vegades al Congrés en els seus esforços per aconseguir legislació i recursos per a programes enfocats a les persones amb discapacitat mental.

En reconeixement a aquesta tasca, el 1984 el presidente Ronald Reagan li va atorgar la Medalla Presidencial de la Llibertat, la condecoració civil més alta dels Estats Units.