Seguretat ciutadana

Descendeixen un 5% els delictes a Gavà en els últims 12 mesos

Destaca el descens en els robatoris a establiments (-63%) i a l’espai públic (-33%)

Els delictes a Gavà disminueixen lleugerament el 2021

Descendeixen un 5% els delictes a Gavà en els últims 12 mesos

AJUNTAMENT DE GAVÀ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de juny del 2022 a maig del 2023, els delictes penals han descendit un 4,7% a Gavà respecte a l’any anterior. És la conclusió més destacada que es va destil·lar de la Junta de Seguretat Local, que es va reunir la setmana passada.

Per tipologies, els robatoris amb força baixen un 32%; els robatoris amb força a establiments, un 48%; i els robatoris a l’interior dels vehicles, un 42%. També s’han reduït un terç els robatoris amb violència i/o intimidació, que han baixat en totes les seves modalitats. Destaca el descens en els robatoris a establiments (-63%) i a l’espai públic (-33%), així com la baixada dels robatoris amb força a domicili (-53%). Els delictes viaris van descendir un 22%.

L’ajuntament assegura que aquest descens és atribuïble, en bona mesura, als «diferents dispositius policials que han fet conjuntament Policia Municipal i Mossos d’Esquadra, centrats en tasques preventives que permeten reforçar la vigilància a les zones on poden actuar els delinqüents».

L’alcaldessa, Gemma Badia, ha remarcat que «el balanç és positiu i confirma que Gavà continua sent una ciutat segura». «He demanat als cossos de seguretat que no es relaxin i que mantinguin els bons nivells d’eficàcia i també de col·laboració policial, tant en l’hora d’actuar com en les tasques preventives, que són essencials», ha afegit.

Badia ha assegurat que la pròxima instal·lació de càmeres de seguretat contribuirà a mantenir la tendència positiva: «Seran una important eina dissuasòria per als delinqüents i també permetran intensificar els controls de seguretat als accessos d’entrada i sortida de la ciutat».

Ocupacions frustrades

Notícies relacionades

El consistori també ha informat que durant l’últim any, de les 41 ocupacions d’immobles detectades per les forces de seguretat, només set han sigut consumades. «Aquest fet no és casual, hi ha una directriu molt clara d’intentar evitar al màxim les ocupacions il·legals, sobretot les que puguin provocar problemes de convivència amb el veïnat o que impliquin organitzacions delictives», ha afirmat l’alcaldessa.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO