Seguretat

Els delictes a Gavà disminueixen lleugerament el 2021

S’han produït 34 infraccions penals menys, i s’ha passat de 2.372 del període anterior a 2.338

Els delictes a Gavà disminueixen lleugerament el 2021

Ayuntamiento de Gavà

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Junta Local de Seguretat de Gavà (Baix Llobregat) va tenir lloc divendres passat, 21 de gener, i els responsables de les forces de seguretat del municipi han constatat un descens de l’1,4% del total de les infraccions penals. El 2021 s’han produït 34 infraccions penals menys, i s’ha passat de 2.372 del període anterior a 2.338.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha presidit la Junta i ha volgut expressar la seva satisfacció i ha remarcat que «és especialment important perquè s’ha produït en un moment en què la conjuntura social és complicada arran de la situació derivada de la covid-19».

Hi ha hagut una disminució significativa dels delictes contra el patrimoni, en què s’ha registrat un 3,4% menys, i s’ha passat de 2.018 a 1.949. En canvi, el nombre de detencions ha experimentat un increment del 5,4%, el 2021 s’han detingut 295 persones contra les 280 de l’anterior. D’aquestes, un 82% han sigut executades pels Mossos d’Esquadra i un 18% per la Policia Municipal de Gavà.

També s’ha produït una reducció «molt important» en el nombre d’ocupacions a Gavà, que ha baixat de 75 a 15. Per a Badia «la intervenció policial en el moment dels fets ha sigut un factor clau per evitar aquest tipus de delictes».

L’informe anual també destaca la campanya d’actuacions relacionada amb connexions il·legals de llum per presumptes plantacions de marihuana. Entre les intervencions fetes destaca l’actuació del barri de la Barceloneta, amb 23 desconnexions il·legals de llum, la detenció d’un individu per un delicte de salut pública i el comís de 1.040 plantes de marihuana.

Trànsit

L’últim any, els accidents de trànsit s’han reduït un 22,8% ja que s’ha passat de 114 a 88 i com a xifra «més significativa» es pot destacar que no s’ha produït cap accident mortal.

Pel que fa a les denúncies de trànsit se n’han registrat 826, i els delictes contra la seguretat de trànsit han augmentat un 18,4%. Aquests han estat relacionats amb una falta de l’assegurança del vehicle, no portar el cinturó de seguretat o alcoholèmia, entre d’altres.

Propostes per al 2022

La Junta Local de Seguretat ha abordat els objectius i propostes que es volen complir aquest any en matèria de seguretat i convivència. Aquestes es resumeixen a potenciar la policia de proximitat amb més presència als barris, crear una figura de policia assistencial, redactar un Pla Local de Seguretat, fer més controls i campanyes contra el consum d’alcohol i drogues, entre d’altres.

Notícies relacionades

Per a l’alcaldessa «totes aquestes propostes són clau i ens han de permetre tenir un municipi molt més segur»

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Gavà