RISC D'INCENDIS

La Diputació activa divendres el dispositiu contra incendis forestals a l'àrea de Barcelona

El pla, recolzat per 269 ajuntaments, estarà actiu fins al 30 d'agost i comptarà amb 259 persones entre informadors, vigilants i operadors

Es vigilaran zones especialment sensibles, com les Muntanyes del Baix, en horari de màxim perill d'incendi forestal, de 12.30 a 19.30 hores

incendios

incendios

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest divendres 14 de juny la Diputació de Barcelona posa en marxa el dispositiu d’informació i vigilància contra incendis forestals en les gairebé 500.000 hectàrees de boscos de la província de Barcelona, en col·laboració amb 269 ajuntaments i 124 agrupacions de defensa forestal (ADF) de la zona.

El pla, que estarà actiu fins al 30 d’agost, inclou un conjunt d’accions informatives, dissuasives i d’anticipació dirigides als usuaris dels boscos, i comptarà amb 259 persones entre informadors, vigilants i operadors i un pressupost de 2,27 milions d’euros, aportats per la corporació provincial.

La campanya estarà activa en horari de màxim perill d’incendi forestal –entre les 12.30 i les 19.30 hores– durant cada dia de la setmana, i es contempla la possibilitat d’allargar la campanya de forma excepcional si es donen les condicions meteorològiques de sequera extrema i sense previsions de pluja a l’agost.

El personal inclourà 38 vigilants situats en 18 punts de vigilància fixos, 33 operadors de telecomunicacions, sis responsables de control i 182 informadors amb vehicle per recórrer 91 rutes, que explicaran als usuaris de les zones forestals les mesures de prevenció i els dissuadiran de cometre infraccions en aquesta matèria, entre altres funcions.

Dues dècades de dispositiu

El Pla d’informació i vigilància (PVI) de la Diputació es va iniciar el 1996 a la comarca de l’Alt Penedès i el 2000 es va estendre a gairebé tots els municipis de la demarcació de Barcelona. Dues dècades en què s’ha treballat en la sensibilització de la ciutadania i la dissuasió, posant especial atenció a les zones sensibles del territori. 

Així, són espais naturals protegits amb vigilància del PVI, per exemple, el Parc del Montengre i el Corredor, el Parc Natural del Montseny (sector de prevenció nord) el Parc del Foix i Olèrdola o el Parc del Garraf (Sector de prevenció sud), i s’ubicaran punts de vigilància en zones boscoses de municipis com Gavà, Begues i Castelldefels, que comptaran amb una unitat, o Sant Boi, Sant Climent i Viladecans, que en tindran una altra, pel risc que suposa la zona de les Muntanyes del Baix.

Notícies relacionades

El pla es coordina amb altres organismes de prevenció i extinció d’incendis a través de reunions abans i durant la campanya, i existeixen protocols d’actuació consensuats entre altres cossos, inclosos el de Bombers de la Generalitat, el d’Agents Rurals i policies locals, amb els quals comparteixen informació actualitzada.

Més notícies de GavàSant Boi  en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Incendis