Mobilitat sostenible

Els treballadors de l'Ajuntament de Gavà promocionen la bicicleta elèctrica

El consistori reparteix deu unitats de prova perquè els funcionaris es familiaritzin amb l'ús

Treballadors de l’Ajuntament de Gavà amb la seva bici elèctrica. 

Treballadors de l’Ajuntament de Gavà amb la seva bici elèctrica.  / AJUNTAMENT DE GAVÀ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Gavà, ciutat membre de la Xarxa Espanyola de Ciutats per la Bicicleta, ha posat en marxa la campanya Bicifeina amb l'objectiu de promoure l'ús de la bicicleta elèctrica com a mitjà de transport habitual per a desplaçaments curts dins de la localitat, tant dins com fora de l'horari laboral.

I, per promoure aquest nou sistema de mobilitat, ha cedit temporalment deu bicicletes elèctriques, dues d'elles plegables, als funcionaris. Els treballadors poden disposar d'una bicicleta elèctrica durant un mes i mig per poder comprovar si és útil i així poder prendre la decisió d'adquirir-ne.

Els treballadors s'han pres molt bé la iniciativa. S'han rebut vint peticions. Els treballadors a qui no se'ls ha adjudicat la bicicleta durant aquest primer període la rebran al segon, que es realitzarà a partir del setembre. Aquesta donació també requereix certa responsabilitat. Tots ells es comprometen a fer un curs teoricopràctic de seguretat i circulació urbana i, a més, han de firmar un document de cessió on accepten totes les obligacions com a adjudicataris.

Servei municipal de bicicletes elèctriques

D'altra banda, i amb el mateix objectiu de promoure els desplaçaments laborals en bicicleta elèctrica entre els seus treballadors, l'Ajuntament de Gavà ha incrementat fins a sis el nombre de bicicletes d'aquest disponibles al servei municipal. I també s'ha creat un aparcament a l'edifici corporatiu amb punts de recàrrega automatitzats per a una millor gestió d'aquestes bicis i ha redactat un protocol de funcionament per facilitar l'ús del servei.

Notícies relacionades

Aquesta mesura arriba acompanyada per la creació d'un Pla de dDesplaçaments dostenibles d'empresa (PDE), ja en fase de diagnòstic, el qual té com a objectius gestionar els desplaçaments laborals del personal municipal sota criteris d'estalvi energètic i econòmic i de mobilitat inclusiva.

Més notícies de Gavà