Creacions rodones
6 pizzeries de Barcelona per fer l’onada
La pizza mai falla. A tothom li agrada. I aquests sis establiments les broden. Per fer-los l’onada
Una de las pizzas de Madre Lievito. /
D’acord, la pizza és el recurs fàcil quan no saps què menjar. No falla. Agrada a tothom gràcies a la multitud de gustos que admet. Si no saps on anar a menjar-la, aquí et proposem sis de les millors pizzeries de Barcelona.
1. Can Pizza
El nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós, va visitar el Can Pizza, que està en un carreró al costat de la Sagrada Família, protegida del batibull turístic. El quart de la saga i el primer a Barcelona (el Prat, Molins de Rei i Vilanova i la Geltrú). Noms d’algunes de les seves creacions: Al Capone, Jerry Tomato, Vaya Trufa. Per descobrir què més fan, llegeix l’article que va escriure sobre Can Pizza.
2. Nap Molino
Neapolitan Authentic Pizza compleix una dècada i acaba de ser admesa a l’organització de Nàpols que regula la legitimitat de la margarida. Al febrer van encendre el forn de llenya de Nap Molino, on la vedet són, precisament, la margarida i la nouvinguda, la ‘cosacca’, que, no obstant, és una de les més antigues de la tradició. ¿Què més serveixen? En aquest enllaç tens tota la informació sobre Nap Molino.
3. La Balmesina
La Balmesina són Alessandro Zangrossi, el cuiner Mattia Ciresola i Morbi. «Per nosaltres, una pizzeria és una ‘trattoria’», descriu Massimo. Un lloc d’ambient lleuger i preu ajustat. Blat ecològic, 72 hores de fermentació, forns elèctrics a 390 graus, dos minuts en aquest petit infern i construcció –una vegada fora– d’una part en cru. Arenós, que va visitar (aquí pots llegir la seva crònica), va deixar escrit que no et pots perdre la de cecina amb formatge fumat.
4. Sartoria Panatieri
Sartoria Panatieri, de Rafa Panatieri i Jorge Sastre, destaca pels bons preus, per les masses de llarga fermentació i per les elaboracions superiors i de temporada, amb carbassa, per exemple. Si vols saber més de , fes clic aquí.
5. Nonna Maria
A diferència d’altres pizzes totèmiques que enllosen Barcelona, les de Nonna Maria no han fermentat durant tres dies, ni porten massa mare ni una barreja alquímica de farines, ni les vores són rodanxones i flexibles, ni estan enfornades amb llenya a 450 graus. Només són pizzes (però molt bones). Aquesta és una de les conclusions a les quals arribem després de visitar Nonna Maria.
6. Frankie Gallo Cha Cha Cha
Notícies relacionadesLa web sèrie gastronòmica ‘Cata Major’ d’EL PERIÓDICO es va estrenar a les pantalles d’ordinador, tauleta i telèfon amb Arenós buscant algunes de les millors pizzes de Barcelona.
I trobant-les a Frankie Gallo Cha Cha Cha (aquí, la crònica), nom tan llarg com les fermentacions a les quals sotmeten les seves masses.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- La duresa d’una malaltia El pitjor moment en la vida de Jordi Cruyff
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- El rescat miraculós de la llibreria Sant Jordi
- LA CLAU En l'elefant de Manuel Valls
- CORRUPCIÓ AL PP La Fiscalia demana l'arxiu de les actuacions contra Gallardón per la compra d'Inassa en el 'cas Lezo'
- Club Entendre-hi + Animals i plantes Les set plantes de Nadal per decorar casa vostra aquestes festes
- Propostes de plataformes Deu pel·lícules dels anys 80 per a fans de ‘Stranger Things’
- Gestió emocional Les cinc claus per les quals les paraules de Buenafuente sobre la seva salut són un exemple a seguir
- L’evolució del brot El Govern aixecarà dilluns les restriccions en el segon perímetre del focus de pesta porcina africana
- Tribunals La jutge de la dana cita a declarar com a testimoni el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
