A peu de platja
Punta Roca: el xiringuito ‘baliterrani’
Aquest espai d’aire balinès en ple Mediterrani (és a la cala de Port Ginesta, al final del passeig marítim de Castelldefels) combina a la seva carta el menjar local i el viatjat, el mundà i el gastronòmic
Deu xiringuitos i terrasses de la costa catalana per esprémer l’estiu
‘Xiringuitan-tan-tan’: aquests són els 7 xiringuitos on has d’anar

Al final del caminet que porta a la cala de Port Ginesta, amb prou feines es distingeix la presència de Punta Roca; una bona pista és l’aroma de les brases que arriba des del darrere d’aquesta duna que dona la benvinguda a l’últim racó de la platja de Castelledefels (o de les Botigues de Sitges, per ser més oficialment exactes).
El passeig fins allà val la pena, perquè et porta a un xiringuito cridat a convertir-se en referència de la costa barcelonina.
Punta Roca
Cala de Port Ginesta, s/n. Les Botigues de Sitges (al final del passeig marítim de Castelldefels)
Telèfon: 619,50.05.69.
Preu mitjà (sense vi): 40 €
Els troncs i canyes de l’estructura, i la decoració, donen un aire balinès a l’ambient, que no deixa de ser mediterrani. I això es trasllada a la seva àmplia carta, que va del menjar local al viatjat. Així, les patates braves s’amaneixen amb salsa de chipotle fumat i maionesa de pebre de Sichuan, el tiradito de salmó porta una salsa cítrica asiàtica i l’ensaladilla russa ‘cruixent’ conté gamba, pa ‘carasau’, guacamole i freses de peix volador.
Aquest no és un lloc on serveixen fritades per fer un pim-pam, sinó que fan plats elaborats amb bon producte, siguin mundans o més gastronòmics, de manera que igual pots endrapar unes croquetes de pernil de tota la vida i atacar una ‘burger’ de Black Angus que menjar-te un senyor turbot o menjar fins a l’últim gra de l’arròs a la llauna amb gamba vermella i allioli de safrà.
O deixar-se temptar pels suggeriments diaris de producte pur i dur: ostres, peixos, escamarlans, gambes...
Notícies relacionadesPunta Roca, que obrirà fins al 15 d’octubre, s’anima encara més a la tarda i la nit amb la música d’un ‘dj’ (els caps de setmana) i els còctels que permeten allargar el bon rotllet fins a la una de la matinada.
La millor manera de sentir que estàs de vacances tot i que et toqui treballar aquests dies; és que és tan a prop de Barcelona...
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Tribunals Una veïna de Sant Adrià s’enfronta a 25 anys de presó per matar la seva parella amb «118 ganivetades» simulant «un joc sexual»
- Carme Forcadell: "Sabíem que pagaríem un preu, però no que seria tan car"
- El futur Liceu Mar farà guanyar a BCN un nou passeig marítim
- Canvis al litoral de la ciutat El Reial Club Marítim es traslladarà amb el World Trade Center el 2028
- De «no vull ser pare» a «superpare de l’any»: Bertín Osborne i la paternitat com a negoci
- Societat Tarragona instal·larà sensors per quantificar el flux de turistes i detectar possibles inundacions
- Festa Major La traductora i actriu Viviana de Salvador serà la pregonera de les Festes de Santa Tecla 2025 de Tarragona
- Batalla política entre les flames La directora de Protecció Civil es regira contra el PP per dir-li «piròmana»: «Aquells que no aporten que s’apartin»
- Espanya, en flames Els incendis baixen a 18, però vuit continuen amb flames molt virulentes
- Pagesia Els pagesos del Camp de Tarragona arrenquen els avellaners morts per la sequera i busquen conreus alternatius més resistents