Votació dels lectors

¿Quin és el millor restaurant obert el 2022 a Barcelona?

Tria quin establiment obert aquest any a la capital catalana t’agrada més i guanya un lot de productes gurmet

¿Quin és el millor restaurant obert el 2022 a Barcelona?

Made using TurboCollage from www.TurboCollage.com

4
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Amb l’arribada del desembre, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO, Cata Mayor, proposa 10 establiments que valen la pena competir pel títol de millor restaurant obert el 2022 a Barcelona. En anys anteriors, els lectors d’aquest diari també van escollir els millors principiants de cada any. Van triomfar La Mundana (2016), Casa Leopoldo (2017), The Alchemix (2018), La Tartarería (2019) i Ultramarinos Marín (2021). El 2020 no hi va haver votació per culpa de la maleïda pandèmia que va paralitzar el país.

La selecció dels 10 establiments finalistes candidats al títol del Millor Restaurant de Barcelona 2022 ha corregut a càrrec, com sempre, del nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós, que deixa en mans dels lectors l’elecció del ‘number one’. Aquesta és la peculiaritat de la votació: que tu, lector, lectora, pots triar quin és el que més t’ha agradat aquest any.

Entre els votants sortejarem un lot de vins de la Rioja de Casa Gourmet valorat en 75 euros i un maletí de La Jabugueña Premium valorat en 105 euros més IVA que conté una paleta de porc ibèric criat en llibertat: inclou 16 sobres de 80 grams de pernil tallat a ganivet amb els seus tacs i ossos corresponents.

Per ordre alfabètic, aquests són els candidats. Es pot votar fins al 31 de desembre. Un cop hagis votat, omple el formulari adjunt i participaràs en el sorteig d’un lot de productes gurmet.

Alapar

Jaume Marambio i Victoria Maccarone fusionen la cuina mediterrània amb l’asiàtica al lloc on va estar Pakta (Lleida, 5). No és Pakta, és clar, però el japonès segueix sobre la vaixella, barrejat amb allò català, amb allò «mediterrani», prefereix el cuiner. Aquesta és una ‘izakaya’ o taverna amb gust de fricandó. Això és el que va menjar el nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós, a Alapar.


Aleia

Rafael de Bedoya i Paulo Airaudo dirigeixen aquest luxós restaurant en el qual no es menja bé, sinó que es menja molt bé. Un local on un plat tan senzill com les aletes de pollastre amb pell cruixent i un rovell d’ou confitat resulta exquisit. Si vols saber-ne més, aquí tens tota la informació sobre Aleia.


Amar

Rafa Zafra i els seus socis ressusciten el senyorial i imponent menjador de l’antic Ritz (Gran Via de les Corts Catalanes, 668). «Aquí conviuran molts estils», diu el Rafa, amb espai a la carta per a les brases, per al mar i muntanya (els pèsols amb tripa de bacallà; la carbonara de vieira i tòfona; les mongetes amb tonyina i aquest caneló de cabra de mar amb cruixent i suc de pollastre que serà un clàssic en cinc minuts), per a l’homenatge al Ritz, per a les ostres i per al caviar (¡el brioix!, ¡l’eriçó amb tàrtar de gambes!), que ha convertit en identitari tant en l’Estimar de Barcelona com en el de Madrid. Aquesta és la crònica de Pau Arenós sobre la seva visita a Amar.


Batea

L’equip de Besta obre un segon local, «una marisqueria moderna», on la costa de Catalunya es troba amb la de Galícia. Situat a l’Hotel Avenida Palace, té entrada pròpia amb columnes i un interior «a l’estil d’un bistró francès», expliquen els responsables, amb paper pintat rosa i bancs amb coixins vellutats del mateix color pàl·lid. I per menjar, ¿què hi ha? Doncs t’ho expliquem en aquesta crònica de Batea.


Come

Paco Méndez, en companyia d’Erinna Marciano, torna a posar sobre la taula l’alta cuina mexicana a l’avinguda Mestral, 54. «Vaig a per totes», diu el cuiner. De raons en té, ja que el seu nou restaurant hereta Hoja Santa, que va tenir una estrella Michelin i va ser un dels millors mexicans d’Europa i del món. Aquí t’expliquem què es menja a Come.


Compartir Barcelona

Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, els tres socis de Disfrutar, un dels millors restaurants del món segons les llistes, i de Compartir Cadaqués, han delegat en el cuiner Nil Dulcet la direcció de la nova casa. Així va ser la visita de Pau Arenós a Compartir Barcelona.


Imprevisto

Es van conèixer al restaurant Caelis de Romain Fornell, són tres italians i un equatorià, dos cuiners, una cambrera i un sommelier. Tots quatre, Isabella Vivarelli, Alberto Jaime León, Luca Pinna i Raffaele D’Avico, han creat un restaurant Imprevist amb plats atraients i suggestius, una carta de vins amb intenció i un servei somrient i eficaç. Aquí t’ho expliquem tot sobre Imprevisto.


Lanto

Ricardo García aconsegueix un prodigi al barri del Clot amb el seu petit restaurant: una degustació de 5 plats i pa i mantega de la casa. Allà el client només tria el segon, entre carn i peix: els tres entrants i les postres són cosa del cuiner. Això és el que es menja a Lanto.


Molino de Pez

Notícies relacionades

Els creadors de Fismuler homenatgen el restaurant madrileny La Ancha amb un establiment de 2 plantes i uns 70 plats. Per simplificar-te la carta, amb molta cullera i molt gust que aconsegueixen amb graella, el forn de llenya i la baixa temperatura, aquí tens la crònica de Molino de Pez.


Teatre

Teatro (Paral·lel, 164) no és Tickets però és Tickets, el Tickets del principi, el Tickets dels ‘molletes’ de papada i tòfona, perquè existeix sobre la seva memòria i per això conserven a tall de connexió o ‘ouija’ alguns plats estrella, com la simbòlica oliva, la pizzeta de pasta fil·lo, el profiterol d’hibiscus farcit de crema fumada, el tall de parmesà, el milfulls d’alga nori i tonyina o l’‘airbaguette’ de cansalada ibèrica. Però han pujat a l’escenari els guisats, uns cigrons amb tripa i una vinagreta o amanida amb pebrot vermell i verd. I el resultat de l’obra és el que explica Pau Arenós en la crònica sobre .