Tancament definitiu
Adeu a Acánthum, únic restaurant de Huelva amb una estrella Michelin
El xef Xanty Elías explica que «el motiu d’aquesta decisió tan dura no només ha sigut la pandèmia, sinó la impossibilitat de la renovació del lloguer del local»

El xef de Huelva Xanty Elías ha decidit tancar el seu restaurant Acánthum, situat a Huelva capital i únic amb una estrella Michelin a la província, i centrar-se en els seus nous projectes gastronòmics, la imminent obertura de la Finca Alfoliz, i un projecte amb un nou concepte gastronòmic al port de Huelva.
Els motius que l’han portat a prendre la decisió del tancament, segons ha explicat el xef en un comunicat, han sigut la complicada situació de la Covid-19 i l’augment del preu del lloguer del local on actualment se situa Acánthum. «El motiu d’aquesta decisió tan dura no només ha sigut la pandèmia, sinó la impossibilitat de la renovació del lloguer del local», ha explicat, per la qual cosa prefereix posar tots els seus esforços a desenvolupar els seus nous projectes gastronòmics per a Huelva.
Un nou projecte imminent
Aquesta decisió li oferirà la possibilitat de centrar-se en l’obertura imminent de la Finca Alfoliz, situada a Aljaraque, i que serà un lloc amb 10.000 metres quadrats en plena naturalesa que comptarà amb un restaurant enfocat a la brasa i la sostenibilitat.
Un espai obert, adaptat a la realitat del moment i a les condicions de la crisi sanitària: «Volem oferir llibertat i espai, a més d’una gastronomia senzilla, basada en la bona cuina i d'acord amb la situació econòmica actual», ha indicat, afegint que «la idea del projecte va néixer el 2016 i des d’aleshores he tingut unes ganes boges de posar-lo a caminar».
Projecte al port
A més, el xef ha revelat que sent una gran il·lusió per una nova aventura gastronòmica a la capital, un projecte per a la futura construcció d’un concepte nou a la zona del port de Huelva: «Serà un restaurant sostenible i únic per a la ciutat en un lloc de valor com és el moll de Llevant».
Igualment, el Grup Xanty Elías continuarà immers, de manera paral·lela, en la resta dels seus projectes, com la Fundació Prenauta (amb el programa ‘Los niños se comen el futuro’), així com en les seves nombroses consultories gastronòmiques, col·laboracions amb marques i «l’escriptura d’un llibre molt personal», ha avançat el xef.
‘Newsletter’ Cata Mayor

Pau Arenós t'explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.
Sobre els anys al capdavant d’Acánthum, ha expressat el seu «profund» agraïment per tots aquells que han format part, d’alguna manera, del seu restaurant i s’ha mostrat orgullós dels grans reconeixements que ha anat aconseguint al llarg d’aquesta intensa etapa.
El xef ha assegurat que l’esperit d’Acánthum continuarà vivint a Huelva, «on queden establiments que també han anat evolucionant gràcies a l’impacte positiu que vam tenir en la gastronomia de la zona».
- Educació Sánchez reduirà per llei les hores lectives del professorat
- Apunt La sort va salvar Fermín
- Un clàssic "Autèntiques i picants": el bar de Rubí aclamat per les seves patates braves
- El CNI combat a Àfrica les màfies de la immigració irregular
- Comerç El mercat de l’Abaceria tornarà a obrir l’estiu vinent
- El líder del PSOE treu pit "Som el tercer govern més longeu de la UE"
- Cimera bilateral a la Moncloa Sánchez busca llimar les reticències d’Alemanya al català a la UE
- Negociació en marxa Hisenda s’obre a acceptar davant d’ERC el traspàs "progressiu" de l’IRPF
- Acte de la Diada Illa defensa a Madrid la immersió lingüística davant els extremismes
- Querella del PSOE El Suprem nega delicte d’odi a Abascal per proposar penjar Sánchez