Paladar 'top'
Els 5 restaurants favorits de Ramon Freixa
Cada vegada que Freixa torna a Barcelona troba als restaurants de la ciutat el seny, la rauxa, la tradició i l'avantguarda

freixa
Ramon Freixadefensa dues estrelles Michelin al restaurant que porta el seu nom a Madrid, als baixos de l’Hotel Único. Quan torna a la seva Barcelona natal (aquí viuen els seus pares, Josep Maria i Dori Freixa, que dirigien Freixa Tradició fins que es van jubilar l’any passat), surt a menjar i a sopar a fora per veure què es cou a la ciutat. Aquesta és la seva selecció.

Peu de foto
1. Estimar «La gran marisqueria d’avantguarda»
1. Estimar«La gran marisqueria d’avantguarda» Producte i tècnica en plats divertits. M’encanten els xipirons amb maionesa de tinta, els fregits, la gamba feta de dues maneres, els musclos servits en una roca de mentida, el tàrtar de gamba amb caviar... Rafa Zafra és un tros de cuiner i té la sort d’utilitzar el millor producte que aconsegueix la seva dona dels pescadors de Roses».
Sant Antoni dels Sombrerers, 3

2. Tickets «Un circ gastronòmic amb majúscules»
2. Tickets«És rock & roll. Pura diversió. Un circ gastronòmic amb majúscules. Mai miro la carta perquè em poso a les mans d’Albert Adrià, i sempre em sorprèn, sempre dic ‘¡hòstia!’. I a sobre el menjar és molt bo i el servei és de 10, propi d’un restaurant de tres estrelles. El seu celler és de luxe, i tenen cava i xampany a dojo. I jo, que soc bomboller...».
Avinguda del Paral.lel, 164
elbarri.com/restaurant/tickets

Peu de foto
3. Disfrutar «Són els que estan aportant més coses a l’alta cuina»
3. Disfrutar«Tot és molt bo i els tres xefs (Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas) són genials, màgics, tenen una gran qualitat humana. A nivell tècnic són els que estan aportant més coses noves a l’alta cuina. M’agraden els macarrons a la carbonara i els pebrots mimètics, dos clàssics».
Villarroel, 163

4. Mont Bar «Sempre demano les espardenyes a la carbonara»
4. Mont Bar«Té un punt més canalla perquè està pensat com a bar, però serveix plats gastronòmics. Mimen els detalls, com es veu en les vaixelles de Luesma & Vega. Hi ha un plat que sempre demano: espardenyes a la carbonara. ¡Brutals! Aquest és un altre dels llocs on mai miro la carta i em deixo estimar pel xef».
Diputació, 220

5. Bar Sideral «Aquí menjo la millor tripa de Barcelona»
5. Bar Sideral«És la casa d’un amic, Josep Armenteros, perquè realment allà em sento com a casa. La seva cuina és una barreja de la que feia el meu pare, el Josep Maria, i continua fent el Gaig, però amb la seva bogeria i joventut. La millor tripa de Barcelona la menjo aquí. I són boníssims els canelons, les croquetes i la ‘torrija’».
Notícies relacionadesPlaça de Joan Llongueras, 5
- Cas excepcional Alegria per als conductors a Espanya: no hauran de passar la ITV a partir de 2025 si el seu cotxe està en aquesta llista
- Descobriment Científics de Barcelona i Sichuan reverteixen l’Alzheimer en ratolins després de tres injeccions de nanopartícules: "En una hora s’han començat a veure resultats"
- Avís de l’Aemet L’arribada d’Alice, la primera gran dana de la tardor, posa en avís tot el Mediterrani per risc de pluges torrencials i inundacions
- Una dècada en obres La Generalitat estudia com accelerar el desdoblament de l’R3 de Rodalies
- Sector bancari El BBVA afirma que «no és acceptable» que el Sabadell asseguri que una segona opa podria ser a un preu superior
- Aquest és el sector que cobra més diners de la jubilació: 2.905,43 euros cada mes de la Seguretat Social
- Futbol Jordi Alba anuncia la seva retirada del futbol
- Debat de política general Salvador Illa promet 214.000 pisos més a Catalunya amb una reserva d'entre el 40% i el 50% d'habitatge protegit
- Sequera El Priorat no descarta recuperar el sistema de cisternes per a poder proveir-se d'aigua si no plou aquesta tardor
- Salut mental i audiovisual El festival de curtmetratges PSICURT celebra 10 anys reivindicant el poder del cine per parlar de salut mental