GURMETITZATS
Disfrutar amb el calçot fi
Els tres artistes del premiat restaurant eleven una icona popular a plat d'avantguarda
Cruixent a la manera d’una neula farcit amb puré de calçot i romesco.
L'admirable treball del trio de Disfrutar: tres anys, dues estrelles –haurien de ser tres per completar el joc de la trinitat: i perquè s’ho mereixen– i 266 plats, i molts altres que van arxivar per imperfectes. Només el 2017, 90 creacions: entenguem que hi ha cuiners que es creuen tocats pels déus i que, amb una carrera trompetera, no arribaran mai a aquest guarisme.
Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas lideren un equip amb gent capaç, i jove i compromesa: el cap de cuina, Nil Dolcet; el cap de sala, Toni Boada, i el sommelier, Rubén Pol, que obre vins tan singulars com el xilè Villalobos, procedent d’una vinya silvestre amb ceps arborescents. Estem en temporada de calçots i l’alta cuina es crema poc amb aquest plat identitari de Catalunya, sens dubte el més singular. Els grans xefs s’han de tacar les mans.

Consomé de calçot i 'katsuobushi'.
UNA CALÇOTADA URBANA I NETA
Trobar una trilogia del calçot en un establiment d’avantguarda és com si el teu oncle solter es fes una cresta punk. En tres plats, una calçotada urbana i neta per a senyorets amb manicura.
Notícies relacionadesConsomé de la ceba cremada i katsuobushi (fumen la copa davant el client amb encenalls de roure). Un cruixent a la manera d’una neula farcida amb puré de calçot i romesco. I un ravioli (obulato) de romesco amb pasta d’avellana i ametlla fregida.
El que és compromès no és servir caviar, sinó calçot, vestir el que és popular amb la magnificència que es mereix.
Disfrutar
Villarroel, 163. Barcelona T: 93.348.68.96 Menús degustació: de 120 a 185 €
- Complexitat a les aules L’escola catalana té només un educador o integrador social per cada 1.000 alumnes vulnerables
- La cuina d’una obra mestra Rosalía, una cap que sap escoltar
- Inversió estratègica de futur Catalunya es postula com a pol industrial i tecnològic de referència en defensa
- Més de 300 subinspectors dels Mossos no treballaran demà
- "Entro i surto quan em ve de gust"
- 'El segon cafè' de La 2Cat L’Editorial de Cristina Villanueva: El relat de Pedro Sánchez
- Després de la picada d’ullet del president Junts manté el veto al Govern i desconfia de les promeses de Sánchez: «No cola»
- Malalties respiratòries La grip dobla la incidència estimada de la setmana anterior i ja supera el nivell moderat de transmissió
- Funció pública El Govern aprova aquest dimarts la pujada del 2,5% per a aquest any dels funcionaris
- Pesta porcina El sector porcí de la Catalunya central mostra la seva preocupació pel brot de pesta
