vot popular

Casa Leopoldo, millor restaurant obert el 2017

Els lectors d''On Barcelona' premien el renovat establiment del Raval. ¡Visca la cua de toro encara que sigui de vaca!

Barcelona ( Barcelones )   25.07.2017.   On Barcelona.  Foto de gastronomia.   Oscar Manresa, del restaurante Casa Leopoldo y su plato recomendado, Tortilla de jamon y langostino.      Arxiu   DG.  170725   ex    0237    en la foto:   Oscar Manresa, en su restaurante, Casa Leopoldo.       FOTO:  PUIG, JOAN

Barcelona ( Barcelones ) 25.07.2017. On Barcelona. Foto de gastronomia. Oscar Manresa, del restaurante Casa Leopoldo y su plato recomendado, Tortilla de jamon y langostino. Arxiu DG. 170725 ex 0237 en la foto: Oscar Manresa, en su restaurante, Casa Leopoldo. FOTO: PUIG, JOAN / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El veredicte dels lectors d''On Barcelona' ha sigut inapel·lable: Casa Leopoldo (carrer de Sant Rafael, 24) és el millor restaurant obert el 2017 (l'any passat va guanyar La Mundana) després d’obtenir el 39% dels més de 18.000 vots recollits a la nostra enquesta fins al 29 de desembre, en la qual hi havia 9 candidats més: BicnicEnigmaFinal FeliçLa barra de AbellanL'ArtesanaLast MonkeyLlurituRilke i Yakumanka. El podi el completen la moderna casa de menjars Bicnic (29%) i la marisqueria desenfadada Lluritu (8%). Tots ells havien sigut visitats per Pau Arenós, crític gastronòmic d'aquesta casa

Avís als despistats que creuen que Casa Leopoldo continua obert des del 1936 i, per tant, no és novetat. Havia tancat el 2015. Però al cap de gairebé un any i mig, els cuiners Òscar Manresa i Romain Fornell el van reobrir i li van insuflar nova vida. Això sí, amb la cua de toro (en realitat és de vaca) per bandera, que per alguna cosa era el plat emblemàtic del restaurant que tant freqüentava Manuel Vázquez Montalbán.

CAPIPOTA AMB CIGRONS

Notícies relacionades

També es mantenen altres plats que van triomfar quan hi manava Rosa Gil, però com que no se’n van conservar les receptes sinó els enunciats de les cartes, els han elaborat a la seva manera: la truita de llagostins i pernil ibèric, el capipota amb cigrons, les mandonguilles amb sípia...

Segueixen lluint les rajoles que havien perdut brillantor, segueixen penjant cartells taurins a les parets, segueixen els cambrers portant jaquetes curtes amb botons daurats... El triomf del nou-vell Casa Leopoldo és el triomf de la cuina 'vintage' ben entesa.