Petites variacions
L’empanada gallega diferent de Javier Olleros (Culler de Pau)
El xef amb dues estrelles Michelin pel seu restaurant d’O Grove (Pontevedra) proposa canviar la farina tradicional per la de blat de moro i la de sègol per donar-li un nou aire a la icona de la seva terra
Javier Olleros, dues estrelles Michelin per Culler de Pau (O Grove, Pontevedra), recaragola una mica l’empanada gallega utilitzant farina de blat de moro groc precuita P. A. N. i farina de sègol. I li surt bé, com va demostrar al recent Madrid Fusión.
Ingredients per a la massa
700 g de farina de blat de moro groc P. A. N.
300 g de farina de sègol gallec
20 g de sal
200 g de massa mare líquida
900 g d’aigua
10 g de llevat
Elaboració
Prepareu la massa mare amb un tros d’una de més antiga. Barregeu el sègol amb la massa mare, amb el llevat i amb el 20% de l’aigua.
D’altra banda, barregeu la farina P. A. N. amb l’aigua, amb la barreja de sègol i amb la resta d’ingredients.
Pasteu durant 10 o 15 minuts fins que la massa es desenganxi del recipient i deixeu-la fermentar durant 1 hora.
Feu boles que s’utilitzaran per a l’empanada d’uns 300 grams per a safates de 20 centímetres de diàmetre.
Estireu la base de l’empanada al motllo, afegiu-hi la ‘zaragallada’ i tapeu amb una altra base. Pinteu amb oli del sofregit i deixeu fermentar durant uns 30 minuts.
Coeu l’empanada 25 minuts a 230 graus.
Deixeu reposar l’empanada fins que estigui a temperatura ambient.
Per a la ‘zaragallada’ (farcit)
Escalfeu la ceba amb el pebrot verd i el pebrot vermell picats en abundant oli, a foc mitjà.
Afegiu-hi sal al gust, el pebre vermell dolç i el picant.
Finalment, afegiu el verat al sofregit fins al punt desitjat.
- Investigació oberta Mossos rastreja el GPS del mòbil de Jonathan Andic per reconstruir els seus passos
- Investigació pel 29-O "Un puto desastre serà això presi", va escriure Mazón a Feijóo en la dana
- Festes Aquests són els regals de segona mà més sol·licitats pels catalans: una opció més sostenible que triomfa a Nadal
- ¡Que deixis de plorar, nen!
- Mobilitat Viatges il·limitats per 6,20 euros a l'any: així pots demanar la targeta social a Barcelona per a majors de 60 anys o discapacitats amb rendes baixes
- Festes Aquests són els regals de segona mà més sol·licitats pels catalans: una opció més sostenible que triomfa a Nadal
- Ruta Un encreuament de camins
- Regal nadalenc La gran sèrie sobre el futbol americà i la vida
- Cata mayor Entre l’ou farcit i el cubanito
- Taules amb un toc brillant Els millors plats festius de BCN
