Preparacions tradicionals
3 receptes de pollastre que no fallen mai
Aquestes tres elaboracions són infal·libles. Et desafiem a comprovar-ho a la teva cuina perquè no són gens complicades

Recepta de pollastre amb llagosta de Quim Marquès, de Suquet de lAlmirall
¿Quantes vegades has menjat pollastre l’últim mes? Moltes, ¿oi? ¿I quantes vegades t’han sortit uns plats tan bons com aquests? Perquè aquestes tres receptes de pollastre són infal·libles. Et desafiem a comprovar-ho a la teva cuina perquè no són gens complicades.
Pollastre amb llagosta
Aquesta és una de les elaboracions preferides del recordat Manel Marquès, xef del desaparegut Suquet de l’Almirall. El dia que ens va ensenyar com la feia, reflexionava sobre «com havia canviat la vida» en els costums gastronòmics. «Un dia de festa, la família d’un pescador matava el pollastre que havia alimentat durant sis mesos; el rostia, l’estofava i, per donar més substància al plat, hi posava cues de llagosta. El pollastre era el producte car i només se’n podia menjar una vegada o dues a l’any, perquè es tardava sis mesos a engreixar-lo; en canvi, les llagostes es pescaven cada dia». Aquest plat festiu sempre el feia quan hi havia celebracions a casa seva. Aquí tens la recepta de pollastre amb llagosta.
Pollastre rostit
Aquí tens un altre plat dels que creen afició. Com aquest que feia la mare de Joan Boneta (Can Boneta). «Un guisat de pollastre senzill i deliciós. Menjar-ne era i és una festa, ¡no pots deixar de sucar-hi pa!», assegura el cuiner, que comparteix amb vosaltres aquesta recepta de pollastre rostit.
Pollastre lacat amb mel i llima i bolets a la brasa

Tomás Rodríguez, del desaparegut restaurant Axarquía, al Prat de Llobregat, recorda aquesta recepta amb molt carinyo. «Va ser el primer plat que vaig fer amb pollastre pota blava, propi de la meva comarca, el Baix Llobregat. Era una cosa diferent però va agradar moltíssim».
Aquí tens la recepta de pollastre lacat amb mel i llima i bolets a la brasa.
- BARCELONEJANT L’aparició sorpresa de Richard Gere
- DGT Aquesta és la pregunta més fallada de l'examen teòric del carnet de conduir
- Sanitat Un virus boví arriba a Espanya
- Apunts polítics de la setmana El peix al cove de Salvador Illa
- Entrevista César González-Bueno: "El mercat està preocupat perquè Torres pot posar en risc el BBVA"
- Recomanacions "Inoblidable": el bar de Mataró aclamat per les seves saboroses tapes
- L’aliment de temporada que els metges recomanen per evitar la temuda diabetis
- 84 anys resistint Mireia Torralba, de l’històric restaurant Amaya de la Rambla: «No volem tancar, però ens estan ofegant»
- Entrevista Joan Donovan, experta en desinformació i extremisme: «Les milícies ja s’estan preparant per a una guerra civil als Estats Units»
- Desenvolupament Si el teu fill neix en un d’aquests tres mesos serà més intel·ligent, segons la ciència