CATA MAYOR
La recepta de pa amb nous d'Anna Bellsolà que et farà feliç
La fornera mostra a Pau Arenós els passos necessaris per transformar la farina en una saborosa peça amb fruita seca
El confinament ha fet que la gent descobrís el plaer i el compromís d’elaborar pa. Less primeres setmanes de tancada, els nous aficionats van fer provisió de llevat i farina com si el blat estigués a punt d’escassejar.
‘Cata mayor’, la web sèrie que patrocina Aigua Vilajuïga, vol participar de l’experiència pastadora i per a això ha buscat el consell de la gran fornera Anna Bellsolà, propietària dels forns Baluard.
Les possibilitats eren múltiples, i l’Anna es va decidir pel pa de nous després de descartar altres propostes igualment atractives com la coca d’oli d’oliva i el pa d’espelta. Les càmeres de Zeta Media Lab, amb el periodista Pau Arenós, es van desplaçar a l’obrador del Baluard de la Barceloneta per assistir a una classe magistral de Bellsolà.
L’acció es desenvolupa entre sacs de farina i caixes amb pans espectaculars amb el forn (de sola de pedra refractària i alimentat amb llenya) dominant l’escena. Anna Bellsolà mostrarà a Arenós els passos necessaris per transformar la farina en una fragant pasta prenyada de fruita seca. Obrir-lo és alliberar aromes d’impacte. Els panarres i els devots recents tenen en aquest vídeo un recurs imprescindible per fer feliços els seus i a si mateixos.
La tercera temporada de la web sèrie ‘Cata mayor’ va arribant a la fi amb l’episodi número vuit, precedit per receptes tan bones com senzilles: els calamars a la romana de Montserrat Fontané, el suquet de Ferran Adrià, el bacallà de Martín Berasategui, la paella dels germans Torres, els bunyols de vent de Christian Escribà, el suflé de xocolata de Jordi Roca i les mongetes amb cloïsses d’Albert Raurich.
tercera temporada

La xef recupera i actualitza el mos que li va ensenyar a preparar la seva àvia.

La fornera mostra els passos per transformar la farina en una saborosa peça amb fruita seca.

El cuiner descobreix un recurs après a les cuines d’El Bulli.

El pastisser descobreix el secret perquè la massa quedi aèria i deliciosa.

El cuiner basc dona instruccions a Pau Arenós per elaborar unes cocotxes i el millor pilpil.

El xef, auxiliat per Rafa Zafra, recupera un plat fondo que comparteix amb Pau Arenós.

La mare dels germans Roca elabora un dels plats estrella de Can Roca, el bar i restaurant familiar.
Temporades anteriors

Dels canelons de Carme Ruscalleda al pastís de formatge d’Oriol Balaguer, els millors xefs revelen els secrets de plats icònics en un viatge gastronòmic de 10 episodis.

10 vídeos per cuinar com un gran xef. Cuiners amb estrella expliquen a ‘Cata Mayor’ com preparar macarrons, truita o amanida.
I també pots veure tots els vídeos de ‘Cata mayor’ al nostre canal de Youtube
- Laura Lobo, advocada experta en herències: “No s’ha de donar per fet que els nebots hereten del tiet solter i sense fills”
- Marc Márquez passa pel quiròfan i es complica la seva reaparició
- Solidaritat amb Palestina ¿La vaga del 15 d’octubre per Palestina segueix endavant després de l’acord de pau? Sí, i aquests són els serveis mínims
- Horta-Guinardó Les disputes obliguen a tancar l’Associació de Veïns del Carmel
- Nou estadi L'adjudicació de les obres al Camp Nou sota sospita
- Un estranger estalla amb l'estil de vida d'Espanya: "Les persones amb un sou de 1200 euros ja no poden viure bé"
- Empreses La venda del 33% de Planeta dels Lara García s’encalla
- Consell Executiu Catalunya redueix un 95% l’impost de successions al camp per facilitar el relleu generacional
- MACROECONOMIA L’FMI torna a revisar a l’alça el creixement d’Espanya per al 2025 fins al 2,9%
- Investigació d’IrsiCaixa Una vacuna de Can Ruti potencia la resposta immunitària en càncer de bufeta no invasiu, segons un estudi