cacera de plats
El suquet que Ferran Adrià va aprendre quan començava a cuinar
El xef, auxiliat per Rafa Zafra, recupera un plat fondo que comparteix amb Pau Arenós
El segon capítol de la tercera temporada de ‘Cata Mayor’, que patrocina Aigua Vilajuïga, revela una intimitat, que el cuiner Ferran Adrià explica al periodista Pau Arenós, presentador de l’espai. ¿Quin va ser el primer plat que va aprendre en una cuina professional? Un suquet, i és la mateixa cassola de pescadors que li va ensenyar el seu mestre Miquel Moy la que ha elegit per als espectadors de la websèrie. Un plat, doncs, amb un gran calat emotiu i nostàlgic.
El primer problema a l’hora de plantejar l’episodi és que Adrià no té restaurant des que va tancar El Bulli, així que va proposar gravar amb l’equip de Zeta Media Lab al restaurant Estimar de Rafa Zafra i Anna Gotanegra, una referència en el tractament del peix i el marisc i amb establiments a Madrid i Barcelona. Les gambes i els escamarlans que aconsegueixen a la llotja de Roses són de la mida del braç d’un nen petit.
Rafa acompanya Adrià durant tot el procés, a més de tenir a punt les preparacions necessàries per portar la recepta a bon port.
Notícies relacionadesFeia molt temps que Adrià no cuinava davant d’unes càmeres professionals, cosa que dona a l’episodi un caràcter excepcional. Les patates i l’escórpora són el cor d’aquest ranxo, en el qual l’aigua de mar resulta recomanable, però que pot ser substituïda per aigua amb sal. ¿El resultat? Un tros de Mediterrani en cada cullerada.
La tercera temporada de Cata Mayoramb la recepta de calamars a la romana de Montserrat Fontané, la mare dels germans Roca. Joan Roca havia d’assistir-la però la cuinera, amb mig segle d’experiència, va prendre velocitat i ‘va passar’ del seu ajudant. Això sí, li va permetre assistir a la degustació.
tercera temporada
La xef recupera i actualitza el mos que li va ensenyar a preparar la seva àvia.
La fornera mostra els passos per transformar la farina en una saborosa peça amb fruita seca.
El cuiner descobreix un recurs après a les cuines d’El Bulli.
El pastisser descobreix el secret perquè la massa quedi aèria i deliciosa.
El cuiner basc dona instruccions a Pau Arenós per elaborar unes cocotxes i el millor pilpil.
El xef, auxiliat per Rafa Zafra, recupera un plat fondo que comparteix amb Pau Arenós.
La mare dels germans Roca elabora un dels plats estrella de Can Roca, el bar i restaurant familiar.
Temporades anteriors
Dels canelons de Carme Ruscalleda al pastís de formatge d’Oriol Balaguer, els millors xefs revelen els secrets de plats icònics en un viatge gastronòmic de 10 episodis.
10 vídeos per cuinar com un gran xef. Cuiners amb estrella expliquen a ‘Cata Mayor’ com preparar macarrons, truita o amanida.
- El Music Tech Hub concentra 100 ‘start-ups’ de tecnologia musical
- La lupa Araujo i el Barça se separen
- El més alt de la Vall d’Aran El poble de Catalunya que recomana ‘National Geographic’: amb cases de pedra, moltes flors i unes vistes espectaculars del Pirineu
- Joan Baltà, director de Barcelona Sagrera Alta Velocitat: "L’estació de la Sagrera encara necessita sis anys més d’obres"
- Crisi per la gestió del temporal Vilaplana va acostar Mazón amb el seu cotxe fins al Palau el 29-O
- Successos Els Mossos alerten de la "reinvenció" dels qui cultiven marihuana: amb una despesa de 6.000 euros se n’obtenen 24.000
- Desmantellen des d’Alacant una granja de mòbils que enviava 2,5 milions d’SMS al dia per a ciberestafes
- ACTUALITAT BLAUGRANA Laporta respon a la fi a Florentino: «El Madrid té barcelonitis i una mania persecutòria contra la millor època del Barça»
- ARAUJO, ABSENT DOS DIES Flick reclama que el Barça es reivindiqui davant l’Alabès
- Acte amb Foment del Treball Feijóo demana als empresaris catalans que pressionin Junts per a una moció de censura: «No em falten ganes, em falten vots dels seus»
