la recepta de la meva vida
Recepta de bunyols de iuca
"És una versió més lleugera de les postres que feia la meva àvia a Quaresma i que em transporta a la seva terra natal, Veneçuela," explica la xef d'El Tarantín, Paola di Meo
INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
Per als bunyols
- 200 grams de iuca bullida
- 1 cullerada de mantega
- 1 ou petit
- 1/2 culleradeta de bicarbonat de soda
- 1/2 culleradeta de pols d’enfornar
- 1 culleradeta de sal
- 4 cullerades de sucre
- 1 1/2 tassa d’oli per fregir
Per a l’almívar
- 1/2 tassa de sucre
- 2 unitats d’anís estrellat
- 2 bastonets de canyella
- 1 dotzena de claus dolços
- 1 tassa d’aigua
PREPARACIÓ
Per als bunyols
1. Pelar i bullir la iuca. Deixar que es refredi a temperatura ambient. Descartar els nervis centrals de la iuca. Afegiu-hi mantega, ou, bicarbonat, pols d’enfornar, sal i sucre. Processeu-ho fins que es formi una barreja sense grumolls.
2. Refredeu-ho a la nevera durant tres hores o al congelador durant 20 minuts.
3. Escalfeu l’oli a foc mitjà en una olla. Treure una mica de la barreja amb una cullera de cafè, utilitzar-ne una altra per donar-li forma arrodonida, de bunyol, i abocar-la en l’oli calent fins que daurin i surtin a la superfície. Repetir l’acció tantes vegades com bunyols vulguis.
4. Retirar els bunyols de l’oli i col·locar-los sobre un tovalló de paper per retirar l’excés d’oli.
Notícies relacionadesPer a l’almívar
1. Barregeu tots els ingredients, bulliu-los a foc ben baix fins que el líquid redueixi a la meitat. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
- Això és el que significa que els fills no facin cas als seus pares a la primera, segons el psicòleg Álvaro Bilbao
- Desallotjats els últims inquilins de les Cases Barates
- Debut d’Elionor i Sofia a la recepció oficial de Marivent
- Xoc entre Díaz i Ayuso pel finançament singular i el dúmping fiscal
- Temps extra per al fiscal
- El gran complex físic de Pedro Pascal: "M’horroritza veure’m així"
- Camp de Tarragona El camp i la pagesia de Tarragona s'exhibeixen a Valls per la Firagost: "Volem tornar a ser una fira referent a Catalunya"
- Explicació científica ¿Per què l’incendi de França està sent tan ràpid i devastador? Cinc claus per entendre un foc colossal
- Entre Narbona i Carcassona Una dona morta i 11.000 hectàrees cremades en un incendi sense control al sud de França
- Conflicte en potència La ronda de Sant Antoni reneix com a ‘camp de futbol’ i molesta part del veïnat