la recepta de la meva vida

Recepta de bunyols de iuca

"És una versió més lleugera de les postres que feia la meva àvia a Quaresma i que em transporta a la seva terra natal, Veneçuela," explica la xef d'El Tarantín, Paola di Meo

buuelos-de-yuca / periodico

1
Es llegeix en minuts
Paola di Meo (El Tarantín)

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

Per als bunyols

- 200 grams de iuca bullida

- 1 cullerada de mantega

- 1 ou petit

- 1/2 culleradeta de bicarbonat de soda

- 1/2 culleradeta de pols d’enfornar

- 1 culleradeta de sal

- 4 cullerades de sucre

- 1 1/2 tassa d’oli per fregir

Per a l’almívar

- 1/2 tassa de sucre

- 2 unitats d’anís estrellat

- 2 bastonets de canyella

- 1 dotzena de claus dolços

- 1 tassa d’aigua


PREPARACIÓ

Per als bunyols

1. Pelar i bullir la iuca. Deixar que es refredi a temperatura ambient. Descartar els nervis centrals de la iuca. Afegiu-hi mantega, ou, bicarbonat, pols d’enfornar, sal i sucre. Processeu-ho fins que es formi una barreja sense grumolls.

2. Refredeu-ho a la nevera durant tres hores o al congelador durant 20 minuts.

3. Escalfeu l’oli a foc mitjà en una olla. Treure una mica de la barreja amb una cullera de cafè, utilitzar-ne una altra per donar-li forma arrodonida, de bunyol, i abocar-la en l’oli calent fins que daurin i surtin a la superfície. Repetir l’acció tantes vegades com bunyols vulguis.

4. Retirar els bunyols de l’oli i col·locar-los sobre un tovalló de paper per retirar l’excés d’oli.

Notícies relacionades

Per a l’almívar

1. Barregeu tots els ingredients, bulliu-los a foc ben baix fins que el líquid redueixi a la meitat. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.