Sabors reconfortants
Dues receptes i un restaurant per disfrutar de l’escudella i carn d’olla
Amb el fred, sempre ve de gust una sopa que reanimi l’ànima, i aquest plat mai falla. Aquí tens tres propostes
L’escudella i carn d’olla és el plat d’hivern que més agrada als lectors de Cata Mayor / EL PERIÓDICO
Després d’una setmana de votacions, els lectors de Cata Mayor / EL PERIÓDICO ho han tingut clar: el seu plat favorit d’hivern és l’escudella i carn d’olla. Va guanyar en la final els canelons i es va alçar com a vencedora d’una competició en què havien participat altres icones gastronòmiques com el capipota, el fricandó, els calçots, les carxofes a la brasa, el trinxat...
Als qui van votar per l’escudella i carn d’olla, aquest article els interessa. I als que no també, perquè aquí us oferim dues receptes i un restaurant on distrutar-la fins a arribar a l’èxtasi.
Escudella i carn d’olla del restaurant Windsor
El Windsor és un dels restaurants de referència de cuina catalana contemporània. I, com a tal, l’escudella i carn d’olla és un emblema del seu receptari que sol estar a la carta quan és temporada. Aquesta és la recepta d’escudella i carn d’olla del restaurant Windsor.
Escudella vegetariana amb mandonguilles de cigrons
Notícies relacionadesColesterol, triglicèrids... Per què no alleugerir el plat fugint de la carn, però amb la mateixa voluntat d’arribar al plaer per via d’una relaxant banyera d’aigua calenta. A triomfar a bord d’un galet sense xocar contra la mandonguilla. Aquesta és la recepta d’escudella vegetariana amb mandonguilles de cigrons, que porten també menta, pebre, una mica de canyella, ou i farina.
Terra d’Escudella
Al Terra d’Escudella s’han proposat complir el destí que dona nom al restaurant i servir diàriament aquest símbol de la cuina catalana tradicional. Són una cooperativa i formen part de DO Sants, restaurants autoorganitzats per col·laborar: Celler Montferry, L’Home dels Nassos, Sants es crema, Petit Pau, La Nova Farga, La Clote... Si vols saber-ne més sobre el restaurant, aquesta és la crònica de la visita de Pau Arenós al Terra d’Escudella.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Distribuït a Catalunya Retirat un altre fuet tallat per salmonel·la: ja són tres marques afectades per aquesta raó
- HOSPITAL GREGORIO MARAÑÓN Boda a l’uci: l’Esther i el Javier es donen el ‘sí, vull’ en una emocionant cerimònia organitzada pels sanitaris
- Polèmica La família de Guillem Agulló acusa el Govern d'Illa de "silenciar" el premi en la seva memòria
- Lloguer Tres consells fonamentals per firmar un contracte de lloguer i no emportar-te sorpreses
- Violència masclista L’assassí masclista d’Algemesí, a la jutge, somiquejant: «¡A la presó, no! ¡A la presó, no! ¡Protegeixin-me!»
- ACTES REIVINDICATIUS EA TOT EL MÓN ¿Per què se celebra el Dia de l'Orgull Gai el 28 de juny?
- Truc de neteja El botó secret de la rentadora que deixa la roba com si s’acabés de comprar
- Multimèdia | Aquest és l’origen i l’explicació de les diferents banderes LGTBI+
- Maria Giralt i Joan Casas Martí: "Hi ha drets que han vingut per quedar-se, i punt"
- El matrimoni LGTBI fa 20 anys amb rècord de bodes i suport massiu