Sabors reconfortants

Dues receptes i un restaurant per disfrutar de l’escudella i carn d’olla

Amb el fred, sempre ve de gust una sopa que reanimi l’ànima, i aquest plat mai falla. Aquí tens tres propostes

L’escudella i carn d’olla és el plat d’hivern que més agrada als lectors de Cata Mayor / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Després d’una setmana de votacions, els lectors de Cata Mayor / EL PERIÓDICO ho han tingut clar: el seu plat favorit d’hivern és l’escudella i carn d’olla. Va guanyar en la final els canelons i es va alçar com a vencedora d’una competició en què havien participat altres icones gastronòmiques com el capipota, el fricandó, els calçots, les carxofes a la brasa, el trinxat...

Als qui van votar per l’escudella i carn d’olla, aquest article els interessa. I als que no també, perquè aquí us oferim dues receptes i un restaurant on distrutar-la fins a arribar a l’èxtasi.

Escudella i carn d’olla del restaurant Windsor

El Windsor és un dels restaurants de referència de cuina catalana contemporània. I, com a tal, l’escudella i carn d’olla és un emblema del seu receptari que sol estar a la carta quan és temporada. Aquesta és la recepta d’escudella i carn d’olla del restaurant Windsor.


Escudella vegetariana amb mandonguilles de cigrons

Notícies relacionades

Colesterol, triglicèrids... Per què no alleugerir el plat fugint de la carn, però amb la mateixa voluntat d’arribar al plaer per via d’una relaxant banyera d’aigua calenta. A triomfar a bord d’un galet sense xocar contra la mandonguilla. Aquesta és la recepta d’escudella vegetariana amb mandonguilles de cigrons, que porten també menta, pebre, una mica de canyella, ou i farina.


Terra d’Escudella

Al Terra d’Escudella s’han proposat complir el destí que dona nom al restaurant i servir diàriament aquest símbol de la cuina catalana tradicional. Són una cooperativa i formen part de DO Sants, restaurants autoorganitzats per col·laborar: Celler Montferry, L’Home dels NassosSants es cremaPetit Pau, La Nova Farga, La Clote... Si vols saber-ne més sobre el restaurant, aquesta és la crònica de la visita de Pau Arenós al Terra d’Escudella.