'DELIKATESSEN' SUBMARINA
Ostres: 10 sabors de mar diferents
No totes les ostres són iguals. Tenen gust de mar, sí, però a partir d'aquí hi ha gairebé tantes diferències entre elles com onades té l'oceà
Una ostra del Mediterrani, més salada, poc s’assembla a una de l’Atlàntic, que fins i tot pot tenir un punt dolcet. Un tast a Gouthier (Mañé i Flaquer, 8) serveix per aclarir conceptes i disfrutar del sabor del mar de 10 maneres diferents, tantes com ostres hem tastat.
Fine de Claire. Sabor marí fresc, iodat. Té molta aigua. Els experts aconsellen maridar-la amb una garnatxa blanca de la Terra Alta, que li aporta acidesa i frescor.

Spéciale de Claire. Similar a la Fine de Claire, però molt més carnosa i rotunda en el paladar, on sorprèn per l’equilibri entre dolçor i sabor marí. El maridatge també és vàlid amb garnatxa blanca.

Maragda. ¡Té la carn verda! Això és per l’alga de la qual s’alimenta, anomenada Navicula blue. Carnosa i marina, amb un albariño funciona de meravella.

Del delta de l’Ebre. Aquesta ostra mediterrània és carnosa i molt marina. Li va molt bé un albariño per la seva frescor i notes cítriques finals.

Miurgen. Una gran desconeguda. Prové del mar d’Irlanda del Nord. Es diu així perquè miurgen, en gaèlic, significa «nascuda del mar». És carnosa, de color beix i amb un gust iodat i notes dolces. Un vi blanc de Bordeus amb sauvignon blanc i sémillon, fresc i llaminer en boca, hi marida bé.

Tsarskaya. La preferida dels tsars russos es cria a la Bretanya francesa entre tres i quatre anys. Molta carn blanca i ferma, de sabor iodat molt potent. Un blanc de Bordeus és una bona parella de ball.

Gouthier. Ostra molt carnosa i amb un sabor dolcet perquè les aigües de Normandia són menys salades. Perfecta per a un rosat de Côtes de Provence, fresc, amb notes de fruites del bosc.

Pousse en Claire. Carn ferma i gairebé cruixent, amb un sabor dolç que també simpatitza amb el Côtes de Provence.

Belon. Ostra plana que es cria en aigües clares i fresques, amb un sabor mineral i més llarg. Carnosa, amb un sabor iodat metàl·lic i un lleuger punt amarg. Marida amb un cava brut nature, amb un carbònic suau i poca acidesa.

Pied de cheval. De les més singulars, per edat (entre 10 i 20 anys) i per mida (enorme). Per beure, un cava brut nature. —
- Maltractament a GENT GRAN La fiscalia investiga una vintena de casos d’abús econòmic d’avis
- Dues netes aprofitades: les acusen de robar 85.000 euros a la seva àvia
- Relleu a l’entitat / La nova junta directiva Teresa Garcia-Milà, primera dona que assumeix la presidència del Cercle
- Educació L’alumnat català de 4t d’ESO torna a punxar en Matemàtiques, Anglès i Ciències
- Pardo de Vera va cedir contractes de 6,8 milions a una firma a petició de Koldo
- Polèmica La família de Guillem Agulló acusa el Govern d'Illa de "silenciar" el premi en la seva memòria
- Lloguer Tres consells fonamentals per firmar un contracte de lloguer i no emportar-te sorpreses
- Educació Catalunya planteja canviar les proves de competències bàsiques per fer els seus resultats «científicament comparables» any rere any
- Després de l’aval del TC Puigdemont carrega contra el Suprem i l’acusa d’«estafa democràtica» per no aplicar l’amnistia
- ACTUALITAT BLAUGRANA El FC Barcelona refinança a llarg termini el 40% del deute de l’Espai Barça