DEL 22 AL 24 DE MARÇ AL RECINTE DE MONTJUÏC

B-Travel: el saló on comencen tota mena de viatges

Hi participen més de 40 destins internacionals, totes les CCAA i empreses referents del sector

La cita es divideix per interessos: aventura, cultura, compres, benestar, en família, rutes industrials...

btravel

btravel

4
Es llegeix en minuts
Xavi Datzira

Un viatge no comença quan un agafa l’avió, sinó molt abans, quan s’hi comença a pensar, a planificar-lo, a traçar plans... Si s’admet aquesta afirmació, llavors no hi ha dubte que alsaló B-Travel, que se celebra del 22 al 24 de març al palau 8 del recinte firal de Montjuïc, hi començaran infinitat de viatges. I és que la cita especialitzada en turisme d’experiències compta amb les propostes de més de 40 destins internacionals i totes les comunitats autònomes, així com agències de viatges, hotels, operadors de creuers, companyies de transport, empreses de serveis turístics... És a dir, tot el necessari per començar a viure les vacances (tot i que encara quedi uns mesos per fer-les realitat).

Els visitants podran conèixer destins com Etiòpia, el Senegal, l’Iran, Cambodja i Tanzània

El saló organitzat per Fira de Barcelona reunirà 200 expositors directes en 5.000 metres quadrats nets de superfície, que donaran a conèixer la millor oferta de turisme experiencial que es pot reunir en l’actualitat. Destaquen països com els Estats Units, el Japó, l’Iran, Cambodja, Macedònia del Nord, Polònia i països de l’Àfrica subsahariana com Etiòpia i Tanzània, a més d’altres països habituals com Itàlia, França, Portugal, Croàcia, Cuba o la Xina. A escala estatal, sobresurten els plans que tenen preparats Andalusia, les Balears, les Canàries, Castella i Lleó i la mateixa Catalunya. I a tot això s’ha de sumar referents com Renfe, Level, Vueling, B The Travel Brand, Altaïr i Australis, que oferiran els seus millors serveis i promocions.

“B-Travel vol combinar la seva condició de saló dirigit al públic final, amb una selecció de les millors propostes del turisme experiencial i la seva intenció d’arribar als professionals del sector oferint-los la possibilitat de conèixer les innovacions més disruptives que han vingut per transformar l’activitat turística”, resumeix Marta Serra, directora del saló. En aquest sentit, la cita segueix la línia iniciada l’any passat i dedica també un espai als professionals del sector.

Diferents àrees

En tot cas, la recerca d’experiències continua sent la principal motivació del saló barceloní, que com ja és habitual està dividit en diferents espais, començant per B-Delicious. L’àrea enogastronòmica vol donar a conèixer aquest any les especialitats culinàries de diverses cultures, en el que es convertirà en un autèntic viatge a través del paladar. Així, i des d’un euro per tiquet, els visitants podran tastar plats de les cuines ‘kosher’ israeliana i ‘halal’ àrab, entre d’altres, sense deixar de banda l’àmplia varietat de la gastronomia catalana, espanyola i europea.

Igualment, els visitants a B-Delicious, que comptarà amb la participació de més de 20 estands, tindran l’oportunitat de tastar tota mena de vins, com els produïts per la dissenyadora Amaya Arzuaga als seus cellers de Quintanilla de Onésimo a Valladolid; conèixer les especialitats dels cuiners col·laboradors del programa Girona Excel·lent, i elegir entre més de 100 degustacions.

A més de B-Delicious, el saló proposa una visita en funció dels interessos del viatger, motiu pel qual les experiències queden enquadrades en diverses experiències: B-Happy (viatges en família, amics i benestar), B-Culture (art, història i cultura), B-Special (compres, nou luxe, etc.), B-Adventure (esport i aventura) i B-Industrial (rutes de zones amb ampli llegat historicoindustrial).

Portes obertes

En el cas d’aquest últim espai, es donarà a conèixer com el ric patrimoni industrial de ciutats i pobles pot reconvertir-se en destí turístic, unint cultura, història i el descobriment de llocs que normalment queden tancats al públic. Hi participen un total de 15 expositors, que van des de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) fins al municipi de São João da Madeira a Portugal, passant per diverses agències autonòmiques i ajuntaments, en representació de 72 experiències i 202 empreses.

Així mateix, existeix tota una sèrie de propostes purament culturals, que obren portes que estaven tancades o soterrades en segles d’història, com els Camins de Sefarad, una ruta per 19 ciutats espanyoles que té per objectiu conèixer el llegat que va deixar la comunitat jueva. O bé les activitats que proposa Heráldica Familiar, una empresa especialitzada en la recerca genealògica i familiar, que traça un itinerari geogràfic basat en els orígens del client.

Per si fos poc, B-Travel ha organitzat diverses activitats per als viatgers que visitin el saló, a fi que experimentin en primera persona (i sense sortir de Barcelona) algunes de les sensacions que viurien si viatgessin a diversos destins. Per exemple, a l’escenari central B-Travel Experience Area s’hi concentraran les actuacions musicals i les demostracions culturals de diferents països i danses del món. Així mateix, tornarà el B-Travel Cinema, en què es projectaran documentals i vídeos de viatges i es presentarà el projecte Movie Tourism, un programa d’itineraris i experiències en llocs de la Unió Europea declarats Patrimoni de la Humanitat.

Oportunitat de somiar

Notícies relacionades

Potser hi ha un inconvenient de visitar un saló amb tantes possibilitats turístiques com B-Travel: el pressupost disponible no arriba a cobrir tants desitjos de viatjar. Perquè els visitants puguin continuar somiant, la cita de Fira de Barcelona compta amb tota mena d’ofertes, premis i descomptes a què es pot accedir mitjançant el B-Travel Passport, que s’entrega junt amb l’entrada. El funcionament és fàcil: cal anar completant aquest document amb els segells que s’entreguen als estands participants, cosa que permetrà participar en el sorteig que se celebrarà al tancament del saló. Això sí, per aconseguir el segell s’hauran de superar algunes proves, com respondre preguntes o fer-se ‘selfies’.

Entre els premis hi ha un viatge d’anada i tornada en vol directe a Santiago de Xile des de Barcelona amb la companyia aèria Level, o bé múltiples viatges amb Renfe: viatges a París, Tolosa, Lió o Marsella i vuit bitllets Interrail per Europa, a més de 24 paquets de bitllets dobles amb l’AVE amb entrades als millors musicals de Madrid. B-Travel Passport també obre les portes a escapades a Andalusia, Formentera, Eivissa, Bolonya, Parma, el Pirineu... Bons al·licients per començar a pensar ja en les vacances d’estiu.

Temes:

Turisme