Conflicte bèl·lic

Nova provocació d’Ucraïna segons Bielorússia: així ha sigut l’últim incident

El Govern nord-americà ha decidit imposar sancions contra les entitats de l’Iran que entreguen drons a Rússia

  • Segueix aquí les últimes notícies en directe

Nova provocació d’Ucraïna segons Bielorússia: així ha sigut l’últim incident

EJÉRCITO DE UCRANIA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La guàrdia fronterera de la ciutat bielorussa de Pinsk ha abatut un dron que suposadament procedia d’Ucraïna, segons ha informat aquest dimecres el Comitè de Fronteres de Bielorússia. L’organisme ha explicat a través del seu canal de Telegram que «un quadricòpter es dirigia des de la banda ucraïnesa fins al territori de la República de Bielorússia».

El comunicat també afegeix: «L’incident ha tingut lloc avui, 16 de novembre, al districte de Kobrin. El dron ha sigut enderrocat per un destacament fronterer amb un rifle d’assalt kalàixnikov. El quadricòpter estava equipat amb una càmera de vídeo i s’ha utilitzat per al reconeixement i la filmació de mitjans tècnics de protecció fronterera al territori de Bielorússia. S’estan prenent mesures addicionals de verificació».

No és la primera vegada que aquest fet es produeix, ja que, segons la mateixa font, el 2 de novembre va tenir lloc un succés semblant a la regió de Hòmel, al sud-est de Bielorússia. Els guàrdies fronterers van aterrar el dron a la força i una vegada va ser analitzat es van adonar que la memòria estava dotada amb un sistema de visió infraroja que servia per practicar «el moviment i llançament d’artefactes explosius».

Aquest dimecres el secretari dels Estats Units, Antony Blinken, ha informat que els atacs de drons de fabricació iraniana últimament s’han incrementat per part de les tropes russes. Per aquesta raó, el Govern nord-americà ha decidit imposar sancions contra les entitats de l’Iran que es dediquen a l’entrega d’aquests artefactes a Rússia.

Notícies relacionades

La Força Aeroespacial de la Guàrdia Revolucionària iraniana ha sigut una de les sancionades, perquè el Departament d’Estat considera que «probablement va ajudar a facilitar el subministrament de drons militars per part de l’Iran a Rússia».

Les sancions també s’han aplicat a Qods Aviation Industries, Shahed Aviation Industries Research Center, Wagner, Success Aviation i Jet Global DMCC.