Invasió russa

Ucraïna prorroga la llei marcial fins al febrer del 2023

La normativa amplia el marge de maniobra de l’Exèrcit i permet restringir llibertats considerades fonamentals, com el dret de manifestació, amb l’objecte de la seguretat nacional

Ucraïna prorroga la llei marcial fins al febrer del 2023

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Parlament d’Ucraïna ha aprovat aquest dimecres una nova pròrroga de la llei marcial i de la mobilització de les Forces Armades fins al febrer de 2023, data en la qual es compliria el primer aniversari de l’ofensiva militar llançada per Rússia aquest any.

La proposta ha tirat endavant per àmplia majoria i implica que les dues mesures, introduïdes per primera vegada la matinada del 24 de febrer del 2022, poc després que el president rus, Vladímir Putin, donés ordre d’envair el país veí, estaran en vigor fins al 19 de febrer, segons l’agència UNIAN.

Marge de maniobra

Notícies relacionades

En el cas de la llei marcial, amplia el marge de maniobra de l’Exèrcit i permet restringir llibertats considerades fonamentals, com el dret de manifestació, amb l’objecte de la seguretat nacional.

Serà la cinquena pròrroga, la tercera consecutiva de 90 dies, i l’ampliació no representa en si mateix cap sorpresa tenint en compte que les circumstàncies sobre el terreny no han canviat. De fet, Ucraïna va patir dimarts l’atac coordinat amb míssils més gran des que va esclatar la invasió.