Obituari

Mor la fotògrafa Ouka Leele als 64 anys a Madrid

Ouka Leele va rebre el 15 de maig passat la Medalla de Madrid que concedeix l’Ajuntament de la capital, entre moltes altres distincions

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La fotògrafa Ouka Leele ha mort aquest dimarts, un mes abans de complir 65 anys, segons han informat a Efe fonts de la família de l’artista.

Bárbara Allende Gil de Biedma, coneguda com a Ouka Leele, ha mort aquesta tarda en un hospital de Madrid, acompanyada per la seva filla i altres familiars i amics, després d’una llarga malaltia. Les seves restes mortals seran traslladades al tanatori de San Isidro, segons les mateixes fonts.

Premi Nacional de Fotografia 2005 i Medalla de Plata de la Comunitat de Madrid, Ouka Leele va rebre el 15 de maig passat la Medalla de Madrid que concedeix l’Ajuntament de la capital, entre moltes altres distincions.

Apassionada del color, es va donar a conèixer per les seves fotos acolorides a principis dels anys vuitanta i es va convertir en un referent i un membre destacat de la ‘movida’ madrilenya.

Des de finals dels 70, va exposar a nombrosos països i té obra en institucions com el Museu Reina Sofia, la Fundació La Caixa o la col·lecció Arco.

Interès tardà per la fotografia

Notícies relacionades

«Des de molt petita he estat tocant l’art, pintant. La fotografia no la buscava. De petita no m’interessava res. De fet, la primera càmera que vaig tenir me la van regalar en la primera comunió, crec, i mai la vaig utilitzar», afirmava l’artista en una entrevista amb Efe el 2019.

En aquesta trobada, afirmava també: «Em sento còmoda en totes les disciplines artístiques en les quals jo pugui donar alguna cosa. Crec que no és important el mitjà, sinó la finalitat».

Temes:

Obituaris