Narrat a Instagram

Racisme en un autobús de Vitòria: "Soc militar, fa 20 anys que mato gent com tu"

La dona havia sigut represa pel xòfer perquè la seva filla, amb una discapacitat mental, tenia un patinet

Ella va acabar baixant del bus plorant entre amenaces

whatsapp-image-2019-01-10-at-112246

whatsapp-image-2019-01-10-at-112246

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

El compte @asmaatxo_ ha narrat en les històries d’Instagram un greu incident racista a l’autobús de Vitòria. 

"Urgent. Els demano que vegin les següents històries", advertia en una primera publicació. I narrava la situació: "Ha pujat una dona negra amb dues nenes petites. Una d’elles amb una malaltia que la porta a evadir-se del seu al voltant (mentalment, així que la nena no és conscient d’algunes explicacions que rep)". Portava el seu patinet.

A continuació el xòfer es va posar a cridar a la dona dient que el patinet havia de quedar-se fora del bus. "Ella el dia anterior ja li havia dit que la seva filla tenia problemes, que la distrauria per poder doblar-lo". El xòfer va continuar cridant i dient que li prohibirà el pas al bus. 

Introduint-se al bus, la dona repetia les paraules del xòfer: "Paciència d’aquests". ¿Qui són ‘aquests’?, es pregunta. I continua discutint amb ell: "Deixa’m tancar-lo". La conversa puja de to:

—Ets racista.

—Soc el que vostè vulgui.

—Deixa’m en pau. ¡Ja val!

—Demà no puja a l’autobús. 

—Estic amb una nena de necessitat especial. ¿Què vols que hi faci?

—M’és igual que tingui necessitat especial. Demà no hi puges.

—¡Deixa’m en pau!

Però l’incident no va quedar allà. Amb la dona plorant després d’aquesta discussió i amb un bus atapeït de persones, aquesta noia explica a Instagram que només ella i una altra dona van mirar d’ajudar-la. La resta, al contrari, fins i tot un home hi tirava més llenya. 

"Atenció, escolteu l’àudio", demana ella. En el següent vídeo, es veu com un home que estava mirant l’escena recalca: "Soc militar. Fa 20 anys que mato gent com tu"

Notícies relacionades

"Jo flipo", diu la jove, que després explica que l’home va dir això tocant la nena. La dona va baixar plorant del bus de la línia 7, entre crits de "si et trobo pel carrer et mataré", i va creuar un pas de vianants amb el semàfor en vermell amb la nena. Només ella i una altra dona van mirar d’ajudar-la. 

Ella li va dir que ho tenia tot gravat, que podia anar a denunciar-lo, però la dona tenia por: "Només vull un futur per a les meves filles".