"excés d'aforament"

Denuncien racisme en el desallotjament d'una dona negra d'un autobús a Móstoles

La Policia Municipal va treure la dona del vehicle malgrat que tenia bitllet

La víctima va caure a terra i va ser sacsejada, i estudia interposar una denúncia

expulsada-una-viajera-del-autobs-a-pesar-de-disponer-de-billete / periodico

2
Es llegeix en minuts
EFE

SOS Racisme ha denunciat que una dona negra va ser expulsada dissabte passat d’un autobús interurbà, junt amb el seu fill de quatre anys, per la Policia Municipal de Móstoles (Madrid) a petició del conductor per "excés d’aforament", malgrat que ella tenia bitllet.

Segons ha explicat SOS Racisme en un comunicat, la dona, natural de Guinea Equatorial, pretenia agafar l’autobús a Móstoles per tornar a casa seva, a Camarena (Toledo), on viu amb el seu fill, però el conductor l’hi va tractar d’impedir al no quedar seients lliures al vehicle i al no estar permès viatjar dempeus.

Des de SOS Racisme asseguren que la dona havia comprat, amb temps, un bitllet d’anada i tornada per a ella i el seu fill, ja que aquest trajecte, que surt des de l’estació de Méndez Álvaro i passa posteriorment per Móstoles, sol ser un dels més freqüentats, però, a l’arribar a l’autobús, a les 20.15 hores, ja venia ple.

Sense devolució

Segons la seva versió, el conductor, que "la va amenaçar" amb avisar la Policia, no li va oferir "cap altra opció", ni tan sols la devolució de l’import del bitllet, per la qual cosa ella es va negar a baixar de l’autobús i el conductor va acabar contactant amb els agents municipals de Móstoles.

Al cap de pocs minuts, diversos policies locals es van personar a l’autobús per provar de convèncer la dona que accedís a baixar del vehicle, però, després de la seva negativa, els agents van intentar fer-la baixar per força.

Cau a terra

Els fets van ser gravats per una altra viatgera amb el seu telèfon mòbil, i en el vídeo, que ha sigut difós per l’associació en xarxes socials, s’aprecia com la dona cau per les escales directament a terra en un intent per resistir les empentes dels policies, que segueixen estirant-la fins a desallotjar-la de l’autobús.

Notícies relacionades

Una vegada fora de l’autobús, s’observa com els agents –fins a vuit, segons els testimonis–, sacsegen la dona i intenten reduir-la amb moltes dificultats, ja que la viatgera insisteix a tornar a pujar a l’autobús i s’arriba a enfrontar als agents amb l’ajuda d’un altre home.

Per la seva banda, la víctima està estudiant interposar una denúncia en els pròxims dies.