Masclisme a Rússia 2018

La periodista María Gómez esclata contra l'assetjament en el Mundial: "Ja n'hi ha prou d'aquest tipus d'homes"

Va intervenir a BeMad per explicar com els homes condicionen la seva feina i la por que senten les periodistes en les connexions

maria-gomez

maria-gomez

2
Es llegeix en minuts
Mamen Hidalgo
Mamen Hidalgo

Periodista

ver +

És el Mundial del masclisme. Si en anteriors competicions internacionals ens sorpreníem per la violència dels aficionats, en aquesta ocasió, a Rússia 2018, els protagonistes de la violència estan sent els assetjadors.

En tot just deu dies de competició ja han circulat desenes de vídeos de com tant aficionades com periodistes estan patint l’assetjament de diferents aficions.

Com a resposta a les situacions a què es veuen sotmeses les periodistes en les seves connexions en directe, la periodista de Mediaset María Gómez ha esclatat: "Som treballadores, no gerros ni nines. Som professionals i demanem respecte".

En una connexió en directe a BeMad, la periodista espanyola aprofitava uns minuts per parlar de com la seva feina s’ha vist condicionada per aquestes actituds: "Si ho recordeu, nosaltres al principi fèiem la connexió al carrer, però vam deixar de fer-la allà perquè un dia un espavilat se’ns va tirar a sobre per fer el que li ha passat a una companya colombiana, a una companya alemanya i a una companya brasilera, que ho denunciava així quan intentaven fer-li un petó". I ho denunciava donant pas a aquest vídeo:

María explicava que la indignació va creixent cada dia, i que cada vegada hi ha més reporteres que es troben en aquest tipus de situaciones. "De sobte s’abalancen sobre nosaltres o intenten fer-te un petó mentre estàs treballant. En els moments en què hi ha aficionats directament es produeix una allau i tens por que passi qualsevol cosa".

Per acabar la connexió, va voler fer un al·legat contra aquestes "situacions del plistocè" que viuen tant ella com la seva companya Cristina. "Em sembla surrealista que ho hàgim de demanar. Ja n’hi ha prou d’aquest tipus d’actituds, prou d’aquest tipus d’homes. Som treballadores, no som gerros, no estem esperant petons que no demanem, no som nines que som al carrer. Som professionals i demanem simplement respecte".

Notícies relacionades

Unes paraules que van ser celebrades pel presentador del programa, Nico Abad, que va dir que denunciaran aquestes situacions fins que deixin de produir-se.

Arran de la repercussió, la periodista va voler concloure en el seu perfil de Twitter amb un últim missatge: "Queden moltes coses per fer, però hi ha molt camí fet".