A 'EL PROGRESO DE LUGO'

Investigada una jutgessa a Lugo per llegir les cartes del tarot

"La justícia tampoc no encerta gaire", confessa María Jesús García Pérez a un periodista infiltrat en una de les seves sessions com a pitonissa

La magistrada, que controla els permisos penitenciaris de tres presons, cobra entre 15 i 20 euros l'hora

20180531-atlas-el-cgpj-investiga-a-una-jueza-de-lugo-que-es-tambin-pitonisa / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Escàndol a l’administració de justícia gallega. Segons publiquen diversos mitjans, com El progreso de Lugo, María Jesús García Pérez, magistrada del jutjat de Vigilància Penitenciària número 3 de Galícia, exerceix de pitonissa quan surt de la feina. Pel que sembla, es dedica a llegir les cartes del tarot en un pis de Lugo que comparteix amb el seu "empleat de la llar".

Tot va començar quan María Jesús García Pérez i el seu acompanyant van començar a distribuir per locals d’hostaleria i als eixugaparabrises dels cotxes aparcats a prop de l’Audiència Provincial i els jutjats anuncis dels seus serveis de "tarotista i vident", amb el seu número de telèfon mòbil i a un preu "econòmic". 

Anava a les vistes amb el seu gat

No és la primera vegada que la jutgessa protagonitza una polèmica. Fa uns anys diversos advocats de Santiago de Compostel·la van expressar reiteradament les seves queixes perquè la magistrada acudia a les vistes amb el seu gat.

Un periodista d’El progreso de Lugo va comprovar in situEl progreso de Lugo que la jutgessa llegeix "secrets més grans" al pis i que cobra entre 15 i 20 euros l’hora. El client infiltrat ha acudit a la sessió amb un fals problema judicial:

"Sí, el dia del judici. Perquè la jutgessa respon al client sobre els seus problemes judicials, sense adonar-se que està endevinant sobre una història falsa, inventada només per a la comprovació periodística que és ella qui llança les cartes i no el seu assistent.

Durant la sessiód’endevinació, María Jesús García pregunta el nom de l’advocat, s’interessa pel que informa la fiscalia i dona la seva especial visió sobre l’assumpte: "Això serà una font d’enrenous i veurem si la Justícia... Confio en la Justícia, però després llegiràs qualsevol cosa al diari i diràs... ja que la justícia sembla que tampoc no encerta gaire", diu, en el que sembla una picada d’ullet a María Dolores de Cospedal, que aquest dimarts, en la comissió d’investigació al Congrés de la ‘trama Gürtel’ va etzibar allò de "¿I és que els jutges són infal·libles, senyoria?"

Jutjat de Vigilància Penitenciària número 3 de Galícia, a la plaça Avilés de Lugo. / GOOGLE MAPS

Decideix sobre la situació de 1.000 presos

El mateix rotatiu recorda que els jutges "tenen el règim d’incompatibilitats més estricte de l’Administració: només s’autoritzen segones activitats de caràcter formatiu i, en alguns casos, per a la gestió del patrimoni propi". Així mateix, recorda que María Jesús García decideix sobre la situació a presó i els permisos d’un miler de presos de les presons de Bonxe, Monterroso i Pereiro de Aguiar, i que últimament les seves decisions han causat polèmica entre les autoritats de presons, ja que hauria concedit alguns permisos saltant-se les recomanacions dels mateixos equips especialitzats.

Notícies relacionades

L’Audiència Provincial ha hagut d’intervenir en el cas i el Tribunal Superior de Justícia de Galícia (TSXG) ha incoat diligències informatives i les ha traslladat al Promotor d’Acció Disciplinària del CGPJ. 

Segueix Extra  a Facebook