recerca amb final feliç

"En realitat no m'assemblo tant a 'la noia de la Tomatina"

Eva Casado, la madrilenya que feia cinc anys que buscava la seva 'doble', explica que només tenen "un aire"

414629 3596667588199 1162660734 o

414629 3596667588199 1162660734 o

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny / Barcelona

Eva Casado ha trobat la seva 'doble' després de cinc anys de recerca. "Per fi". Aquesta madrilenya de 34 anys perseguia des del 2012 una noia amb una semblança "impressionant" a ella. No la coneixia de res, no en sabia res. Només l'havia vist en una foto que il·lustrava un reportatge sobre la Tomatina, la popular festa que se celebra l'últim dimecres d'agost a Bunyol (València), en una revista mexicana. 'La noia de la Tomatina', així la va batejar per a la recerca.

Tot va començar quan un cosí seu li va ensenyar la imatge de la seva 'doble' a la publicació pensant que era ella la que havia anat a la Tomatina. "De fet, no hi he anat mai. Potser ara hi hauré d'anar", comenta somrient. Eva va contactar amb el fotògraf que va retratar la noia durant les festes del 2010. "Només en tenia dues preses, les que vaig utilitzar per buscar-la", explica. Ella, que és fotògrafa de professió, va fer un muntatge amb la imatge i es va fer un retrat amb la mateixa il·luminació. "Llavors vaig veure que érem iguales", afegeix. 

'La noia de la Tomatina' és de Miami

I va iniciar la recerca, que ha durat cinc anys. "Cada any abans de la Tomatina publicava la imatge a Facebook per intentar trobar-la". Aquest any ho va tornar a fer -diumenge passat- i la cosa es va viralitzar fins als més de 85.000 compartits. Fins que dimarts a la nit una noia de 25 anys, de Miami, la va saludar per Facebook. Era la seva 'doble', encara que ara reconeix que, vistes altres fotografies de la noia, "en realitat la semblança no és tant".

Notícies relacionades

Té nou anys menys que Eva, i en el moment de la foto tenia 18 anys. Aquesta nord-americana d'origen llatí havia vingut a Espanya a veure una amiga. "Vam parlar ahir a la nit per Facebook i avui hem quedat per parlar per WhatsApp", explica. "Està sorpresa per la semblança. M'ha dit que ella hauria fet el mateix", diu alleujada després de veure la repercussió de la recerca. Han descartat qualsevol parentiu, encara que Eva explica que va arribar a dubtar que fossin bessones. I, casualitat, totes dues tenen antecedents familiars d'aquesta mena. "Vaig investigar l'hospital on vaig néixer i hi havia hagut robatori de nadons", exposa. La seva mare ho va descartar, així com el ginecòleg que la va atendre.  

Ara, cinc anys de recerca després, reconeix que només "tenim un aire". I feliç i cansada per la seva pròpia història replica als incrèduls: "No hi guanyo res amb tot això".