festa popular

Tomatina 2017: més de 22.000 persones tenyeixen de vermell Bunyol

En la festa de la localitat valenciana s'han llançat 160.000 quilos de tomàquets madurs durant al voltant d'una hora

GRA079 BUÑOL (COMUNIDAD VALENCIANA) 30/08/2017.- El estallido de una carcasa pirotécnica ha marcado, a las 10.55 horas, el inicio de la Tomatina de Buñol (Valencia), que en su septuagésima segunda edición reúne a más de 22.000 personas para lanzar 160.000 kilos de tomates maduros durante alrededor de una hora.EFE/ Miguel Angel Polo

GRA079 BUÑOL (COMUNIDAD VALENCIANA) 30/08/2017.- El estallido de una carcasa pirotécnica ha marcado, a las 10.55 horas, el inicio de la Tomatina de Buñol (Valencia), que en su septuagésima segunda edición reúne a más de 22.000 personas para lanzar 160.000 kilos de tomates maduros durante alrededor de una hora.EFE/ Miguel Angel Polo / MIGUEL ANGEL POLO (EFE)

1
Es llegeix en minuts

L'esclat d'una carcassa pirotècnica ha marcat, a les 10.55 hores, l'inici de la Tomatina de Bunyol (València), que en la seva setantena segona edició reuneix més de 22.000 persones per llançar 160.000 quilos de tomàquets madurs durant al voltant d'una hora. Precisament aquest dimecres, dia en què ha començat la Tomatina, s'ha conegut que la jove que buscava la seva doble -batejada com 'la noia de la Tomatina'- al veure-la en una foto d'un reportatge sobre la festa l'ha trobat.  

La festa en aquesta petita localitat de l'interior de la província de València, de menys de 10.000 habitants, es desenvolupa entre un ampli dispositiu de seguretat format per més de 700 persones, cosa que es tradueix en fins a quatre controls de seguretat abans d'accedir al recinte central de la Tomatina.

Notícies relacionades

Els participants, molts d'ells disfressats, vestits amb robes velles o directament en roba de bany, esperen impacients el pas de set bolquets carregats amb tomàquets madurs. Les hores prèvies a l'inici d'aquesta festa han servit molts dels estrangers -el 65 % dels assistents- per conèixer alguns productes de la gastronomia local, com les contundents coques amb embotit, per escalfar el cos ballant en algun dels bars pròxims, o intentar pujar a un pal ensabonat coronat amb un pernil.

Encara que ha plogut en bona part de la Comunitat Valenciana en les últimes hores i el cel presenta un aspecte ennuvolat, la festa s'ha iniciat sense precipitacions i una temperatura que ronda els 20 graus.

Imatge de la Tomatina 2017 / Miguel Ángel Polo (EFE)