UNITS PER LA MALALTIA

Un home es casa amb la infermera que el va ajudar a curar-se d'Ebola

Stefano Marongiu va ser traslladat a un hospital de Roma on ara treballa amb la seva dona i l'equip que el va salvar

 

 

1
Es llegeix en minuts
JAHMILA CANALE / BARCELONA

Stefano Marongiu, un infermer italià de 37 anys, va rebre una trucada d'emergència des de Sierra Leone per ajudar els pacients d'Ebola i va decidir anar-hi a treballar com a voluntari. Allà es va posar malalt i va haver de ser ingressat en un hospital especialitzat on van aconseguir curar-lo. En aquell mateix lloc es va enamorar de la seva dona i és on tots dos treballen actualment. 

Stefano va passar dotze setmanes treballant en teràpia intensiva per lluitar contra l'epidèmia d'Ebola que amenaçava Sierra Leone. Quan va tornar a Itàlia va agafar una febre sospitosa i en aquell moment va saber que havia agafat el virus i va pensar que ja no tenia escapatòria. 

Notícies relacionades

El diagnòstic era preocupant perquè tenia una càrrega viral molt forta i els metges van decidir traslladar-lo a un hospital especialitzat de Roma, tot i que hi havia riscos que empitjorés durant el viatge. Estava convençut que es moriria però una combinació de medicaments xinesos i italians amb plasma de convalescents plens d'anticossos de pacients espanyols i alemanys va fer que es pogués curar. 

FINAL FELIÇ

Després de 28 dies, Marongiu deixa de córrer perill. A l'hospital, quan encara estava molt greu, Stefano reconeix Roberta, una antiga companya de tècniques de laboratori que havia organitzat un grup per monitoritzar l'Ebola a Sierra Leone, el grup encarregat de curar-lo. En aquell moment sorgeix l'amor i poc després es converteixen en parella i també en companys de feina. Una situació que podia acabar molt malament va acabar sent el centre de la felicitat de Stefano