ANTIPATIA A EXAMEN

Javier Cárdenas, Iñaki Urdangarin i Aída Nizar lideren el rànquing dels més odiats

Video Lab obre una porta perquè el públic assenyali els personatges que li cauen més malament

El podi dels espanyols més odiats es podria compondre amb les figures d’Aïda Nizar, Javier Cárdenas i Iñaki Urdangarin. / VÍDEO LAB

1
Es llegeix en minuts

No només els directors de màrqueting viuen dels rànquings. Avui dia s'estableixen rànquings que serveixen per orientar l'opinió pública i, a la vegada, s'utilitzen per conèixer qui són els personatges públics que més bé vendran un producte a la pantalla. Una decisió que serveix, a més, per descartar els més antipàtics. Els més odiats.

Andrés Iniesta és un ídol de consens, menys a Bilbao. Qualsevol casa de publicitat li oferirà al futbolista del Barça que promocioni matalassos, gelats, patates fregides, aigua tònica, sabatilles esportives, perquè és sabut que és un talismà. A Iniesta, com a Maribel Verdú, Matías Prats o Arturo Valls al seu dia, el públic l'adora fins al punt de deixar-se influir per ell en els seus hàbits quotidians.

I al contrari, es pot formular la pregunta de si hi ha un rànquing amb els personatges més odiosos de l'actualitat. N'hi ha que s'atreveixen a posar noms i cognoms. Qüestió de gustos i d'ideologies, però hi ha una sèrie de figures que posen d'acord grans sectors de la població.

INSUPORTABLE, EGOCÈNTRIC, ANTIPÀTIC

La recerca d'aquest personatge insuportable, antipàtic, egocèntric, es podria qualificar d'àrdua, però en realitat és senzilla en un món com aquest. Per comprovar-ho només cal introduir a Google l'expressió "odio..." i ràpidament l'algoritme dona el resultat: "odio a tots".

La simpatia i l'antipatia va per barris i per generacions. Algú de 40 anys segueix recordant, sobretot si és culer, Mourinho i Figo com els més odiats. Els més joves potser assenyalaran alguna concursant dels 'realities' de Tele 5. Per ideologies alguns assenyalaran Aznar o Rufián. O Jordi Pujol. Ves a saber.

Si acceptem la diversitat dels motius, d'entrada sorgeixen tres noms que s'emporten la palma per competir per un lloc al podi dels més odiats: el ‘showman’ Javier Cárdenas, l'exduc Iñaki Urdangarin i la televisiva Javier Cárdenas Iñaki UrdangarinAída Nízar ('Gran hermano'). Queden retratats al vídeo que il·lustra aquesta peça, però n'hi podria haver més. Tot és tan subjectiu.

Notícies relacionades

Segurament que hi ha més personatges, famosos i menys coneguts, que els lectors d'aquesta web poden assenyalar com a candidats a completar el rànquing dels més odiats. Poden deixar les seves propostes a través dels comentaris que acompanyen aquesta peça.

Disparin.