'CABALDRAG' COMMEMORATIU

Carnaval de Canàries: 20 anys de 'drag queen'

La Terremoto de Alcorcón narrarà la desfilada de 'reinones' de Las Palmas d'aquest dissabte

GRA641. LAS PALMAS DE GRAN CANARIA, 21/02/2016.- El Drag Grimassira Maeva, durante su actuación tras proclamarse Drag Queen del carnaval de Las Palmas de Gran Canaria 2016, dedicada en esta ocasión a Los locos años 20, que se celebra esta noche en el Parque de Santa Catalina. EFE/Angel Medina G.

GRA641. LAS PALMAS DE GRAN CANARIA, 21/02/2016.- El Drag Grimassira Maeva, durante su actuación tras proclamarse Drag Queen del carnaval de Las Palmas de Gran Canaria 2016, dedicada en esta ocasión a Los locos años 20, que se celebra esta noche en el Parque de Santa Catalina. EFE/Angel Medina G. / Angel Medina G. (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El Carnaval de Las Palmas de Gran Canaria d'aquest any commemora els 20 anys de l'arribada a la desfilada de les 'drag queens'. Amb motiu d'aquesta efemèride, s'organitza aquest dissabte una desfilada en honor seu amb nom propi: el 'Cabaldrag'. Setze 'reinones' hi lluiran les millors gales acompanyades per les seves respectives comitives, amb l'objectiu d'homenatjar els participants i guanyadors d'un espectacle que ja forma part de la història del Carnaval de la ciutat.

La 'Cabaldrag' comptarà amb una narradora excepcional, estimada en l'univers 'drag' i coneixedora de la festa, l'actriu La Terremoto de Alcorcón, també convidada a la gala que se celebrarà l'endemà. Ella serà l'encarregada de repassar en la desfilada els moments essencials d'aquesta història lligada a la llibertat sexual i la transgressió. En la narració, La Terremoto recordarà l'any en què ha participat cadascuna de les 'drag queens', així com la raó de la seva comitiva, dedicada, cadascuna d'elles, a un moment clau en la reivindicació dels drets del col·lectiu gai.

CONCERT DILLUNS, 27

Notícies relacionades

Per commemorar aquesta data, també s'ha previst un concert emblemàtic dilluns a la nit, dia 27, en què es recordarà cantants com Amy WinehouseGeorge MichaelFreddie Mercury i Whitney Houston.

La temàtica d'aquest any gira al voltant de l'al·legoria 'hippy' de 'L'Eterna primavera', on la transgressió de gèneres, l'atreviment i la desimboltura seran molt presents. Durant la celebració es donarà a conèixer, d'entre els 38 aspirants al títol, la 'drag queen' guanyadora d'aquesta vintena edició.