FUMAROLA DE DOS QUILÒMETRES

Una webcam grava una espectacular erupció nocturna del volcà de Colima a Mèxic

Erupció del volcà Colima, a Mèxic, captada per una webcam el 18 de gener passat. / WEBCAMSDEMEXICO.COM

1
Es llegeix en minuts

El volcà de Colima, de Mèxic, ha registrat aquest dijous a la matinada una erupció, captada per una webcam, les espectaculars imatges de la qual han sigut àmpliament difoses per internet. 

El vídeo del moment de l'explosió ha sigut publicat primer per webcamsdemexico.com, una pàgina web que emet imatges en 'streaming' de nombrosos punts del país americà.

El coordinador nacional de Protecció Civil, Luis Felipe Puente, ha informat en el seu perfil de Twitter que l'"explosió amb sortida de material incandescent" s'ha produït dijous a les 4.32 de la matinada hora local (11.32 hora peninsular espanyola). La fumarola ha arribat a una alçada de més de dos quilòmetres.

Després de l'erupció, ha caigut cendra en dos municipis del sud de Jalisco, Zapotiltic i Tamazula. Protecció Civil recomana a la població protegir-se tapant-se la boca i el nas, tancar les finestres i evitar que les mascotes surtin a l'exterior. 

Notícies relacionades

Les autoritats del país no parlen d'erupció volcànica, sinó que es refereixen en tot moment a explosió, i tampoc han informat de víctimes mortals.

El volcà de Colima, també conegut com a Volcán de Fuegoc per diferenciar-lo del Volcán Nevado de Colima, està els estats de Colima i Jalisco, i té una altitud de 3.820 metres sobre el nivell del mar.

Temes:

Mèxic Volcans