a nova zelanda

Alerta per l'augment de l'activitat del volcà de 'El Senyor dels Anells'

La probabilitat d'erupció del Ruapehu, Mordor en la triologia cinematogràfica, és baixa, segons els experts

monta

monta

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats de Nova Zelanda han elevat aquest dimecres el nivell d'alerta de l'1 al 2 davant l'augment de l'activitat sísmica del volcà Ruapehu, situat a la regió central de l'Illa Nord. El volcà és famós per la seva aparició a 'El Senyor dels Anells'. El volcà, Mordor en la popular trilogia cinematogràfica, va tenir la seva última erupció el 2007. 

Els experts van decretar l'alerta groga per al trànsit aeri i van demanar als muntanyencs i senderistes que evitin la zona fins a nou avís, segons l'emissora Radio New Zealand.

A més de l'augment de les tremolors, ha crescut el volum de gas que emana del volcà i la temperatura de l'aigua del llac que s'ha creat al cràter. No obstant, el vulcanòleg Geoff Kilgour, de l'agència governamental neozelandesa GNS, va indicar que la probabilitat que Ruapehu entri en erupció és baixa.

Notícies relacionades

Ruapehu és un estratovolcà o volcà cònic actiu de 2.797 metres d'altura situat a 241 quilòmetres al nord-est de Wellington, que va tenir fortes erupcions el 1895, el 1945 i el 1995-96, amb activitat menor en èpoques d'entremig.

Cada any, milers de persones recorren el sender de Tongariro, una ruta alpina d'uns 20 quilòmetres que passa pels tres volcans que es troben en aquella zona. Aquest paisatge va ser l'escenari elegit pel director Peter Jackson per recrear Mordor en la seva trilogia d''El Senyor dels Anells'.