MIL·LENNISTES BRILLANTS

David Andrés: "Forbes ha valorat l'esforç i la valentia d'emprendre"

El cap de cuina d'Àbac i propietari de Somiatruites figura a la llista dels líders europeus del futur que elabora la revista

davidandresweb

davidandresweb

3
Es llegeix en minuts
Sonia Gutiérrez
Sonia Gutiérrez

Periodista

ver +

Si algú li hagués dit fa un any a David Andrés, cap de cuina d’Àbac i propietari del restaurant Somiatruites, que la revista 'Forbes' l’inclouria a la llista dels líders, inventors i emprenedors europeus del futur no s’ho hauria cregut, assegura. La seva és «una feina del dia a dia, d’anar a poc a poc», explica el xef català, de 29 anys. Però allà era, en l’acte que la prestigiosa revista va celebrar dilluns passat a Londres, on el seu nom va sonar com un dels '30 under 30' (és a dir, els 30 personatges de menys de 30 anys, de 10 categories diferents) més influents d’Europa.

    

«Estic supercontent que una revista de tant prestigi valori l’esforç d’un any i el fet de ser valent, d’emprendre», afirma Andrés, en conversa telefònica des de Londres. Perquè 'Forbes' no només ha tingut en compte la seva feina com a mà dreta de Jordi Cruz a l’Àbac, sinó també la decisió d’obrir amb el seu germà Xavier el restaurant Somiatruites a Igualada. Tot ha puntuat, també el fet d’haver sigut nomenat el millor xef d’Espanya i Portugal en el concurs de San Pellegrino. Representants de 'Forbes' eren a la final d’aquesta competició i els va agradar el que van veure, segons va saber posteriorment Andrés.

EL TOC DE LA INNOVACIÓ

És el segon any que Forbes elabora la llista dels 300 joves més influents d’Europa, 30 per cada una de les 10 categories que la formen (finances, entreteniment, mitjans...) als quals uneix «el toc de la innovació, liderant els seus camps amb l’audàcia que defineix els mil·lennistes», en paraules de la revista. 'Forbes' dedica una menció honorífica a les 10 persones que lideren cada categoria. Andrés és el número 1 de les arts. També destaca l’espanyola Arantxa Unda, consellera delegada de Sigesa, que encapçala la de ciència i salut.

    

El cuiner català assegura que entrar a la llista de líders del futur no canviarà la seva forma de treballar: «El Somiatruites seguirà obert i l’Àbac també, i jo continuaré treballant dia a dia per seguir aprenent». Tampoc apujaran els preus del Somiatruites (el menú és de 13 euros): «Vam obrir el restaurant per donar aire fresc a la ciutat, té una línia divertida i adaptada al moment de crisi, no tindria sentit canviar».

  

 El cuiner va saber que era un dels finalistes de la llista fa diverses setmanes. Recorda una anècdota de quan 'Forbes' el va entrevistar: en l’última pregunta, li van demanar que proposés persones del seu àmbit que també es mereixerien entrar-hi. Dels quatre noms que va donar, dos van acabar sent seleccionats: Andrea Dopico Cafarelli i Mark Moriarty.

    

Andrés va començar relativament tard en la gastronomia, als 20 anys, després de deixar els seus estudis d’arquitectura, així que el seu progrés és destacable. «Vaig tenir la sort de començar amb els millors –Xavier Pellicer, Jean Louis Neichel, Joan Roca, Jordi Cruz– i com que començava de zero no vaig agafar manies».

Notícies relacionades

    

Ahir, un cop finalitzada la festa a Londres, Andrés va tornar a Barcelona, a posar-se davant els fogons de l’Àbac. Com un dia més. Amb la seva mentalitat de sempre: «Amb els peus a terra i a seguir aprenent». 

Luis Suárez i Irene Montero, també a la llista

Entre els 300 europeus menors de 30 anys que formen la llista de 'Forbes' '30 under 30' hi ha moltes cares encara desconegudes pel gran públic, però també famosos. És el cas del futbolista blaugrana Luis Suárez (29 anys), un dels finalistes en la categoria d'Entreteniment, compartint cartell amb el madridista Gareth Bale (27 anys), l'actriu Sophie Turner (20 anys), que va interpretar Sansa Stark a 'Juego de Tronos', i el músic Kygo (25 anys). En l'apartat de Llei i Política, hi ha Irene Montero (28 anys), dirigent de Podem. I en la categoria d'Arts, que encapçala David Andrés, també hi ha la dibuixant de còmic espanyola Ana Oncina, autora de 'Croqueta y empanadilla'.