EL SEU VÍDEO SUPERA LES 200.000 VISITES

Una noia es fa viral cantant en llenguatge de signes el 'Ya no' de Manuel Carrasco

Raquel Sempere, de Jerez i de 24 anys, ha aconseguit parlar tot i ser sorda profunda

Dedica el seu temps lliure a escriure poesia i a interpretar amb les "ales de les seves mans" les seves cançons preferides

Raquel Sempere interpreta amb les ’ales de les seves mans’ el ’Ya no’ de Manuel Carrasco. / periodico

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Raquel Sempere Reyes, una noi de Jerez de 24 anys que és sorda profunda des que era un bebè de mesos, s'ha convertit en tota una celebritat amb el vídeo en què interpreta el seu cantant favorit, Manuel Carrasco, amb les "ales de les seves mans", com les anomena la seva mare. El seu videoclip del tema 'Ya no' amb llenguatge de signes està arrasant i ja suma més de 200.000 reproduccions.

Amb un esforç diari des que era una nena, ha aconseguit parlar malgrat la seva sordesa profunda. Ara ha decidit transmetre la música a les persones que, com ella, no poden sentir.

Sempere és educadora infantil i dedica el seu temps lliure a escriure poesia. El seu somni és treballar al col·legi de persones sordes de Jerez, encara que per ara es guanya la vida de reposadora i rentacotxes en els autobusos de la seva localitat.

"UNA TONTERIA", "UNA COSA GRACIOSA"

La noia ha explicat als mitjans de la seva localitat que realment el vídeo el va gravar "com una tonteria" i perquè li va semblar "graciós". Després el va pujar a les xarxes per compartir-lo amb els seus amics més íntims, també sords. No és el primer vídeo que puja. Fa uns mesos va fer el mateix amb un tema de Vanesa Martín, però no va tenir tant èxit.

Confessa que ha tingut una sorpresa al veure la repercussió de la seva gravació, i que està molt contenta que la gent s'interessi per la cultura sorda.

La noia no es limita a traduir amb les seves mans, sent des del cor la lletra de la cançó de l'exconcursant d''OT' Manuel Carrasco. El mateix cantant no ha pogut evitar emocionar-se amb la seva interpretació, i així ho ha publicat al seu compte de Twitter:

ESFORÇOS EXTRES PER COMUNICAR-SE

Notícies relacionades

Raquel no va aconseguir parlar bé fins als 12 anys, quan li van fer un implant coclear que complementava la tasca de l'audiòfon. "És un suport, com el bastó per al cec", ha explicat a 'La Voz del Sur'. "Vaig haver d'aprendre a escoltar, a identificar què era cada so, a relacionar sons amb coses". 

"Un aprèn a sobreviure amb tants límits i barreres", assegura, mentre pugen al marcador les reproduccions del seu 'Ya no'. Les ales de les seves mans volen molt alt i emocionen tant les persones sordes i com les que escolten.